Ny chefredaktör på Cykeltidningen Kadens | Bicycling.se
Tidningen / Pressinformation

Ny chefredaktör på Cykeltidningen Kadens

22 aug 2011

Claes Åkeson lämnar rollen som chefredaktör på löpartidningen Runner’s World. Hans efterträdare blir Stefan Larsén, tidigare chefredaktör på Cykeltidningen Kadens. Ny chefredaktör på Cykeltidningen Kadens blir Kalle Bern.

– Det är en spännande utmaning att försöka utveckla en så välgjord och etablerad tidning, men det är ju också en del av lockelsen. Jag har en kunnig svensk redaktion som består av passionerade löpare och en enorm kunskapsbas att tillgå i det material som Runner's World producerar internationellt så det finns oerhört goda förutsättningar att fortsätta göra världens största löpartidning för de svenska läsarna, säger Stefan Larsén.

Claes Åkeson, som numera är en av värdarna för Mix Megapol morgonprogram, kommer fortsätta att skriva sin uppskattade blogg om löpning och livet på Runnersworld.se.

– Alla vet hur mycket jag brinner för löpningen. Det kommer jag alltid att göra. Jag kommer även alltid att brinna för Runner’s World, men tyvärr har jag tvingats inse att jag helt enkelt inte har den tid som krävs för att leda tidningen på det sätt som jag önskar, skriver Claes Åkeson i sin sista ledare i kommande nummer av Runner’s World, med utgivning den 30 augusti.

Ny chefredaktör på Cykeltidningen Kadens blir Kalle Bern som vikarierat i rollen under våren och sommaren då Stefan Larsén varit pappaledig.

> Läs intervju med Stefan Larsén om hans nya roll på löpartidningen


Kontakter:

Stefan Larsén, chefredaktör Runner’s World
Telefon: 073-6315111
E-mail: stefan.larsen@runnersworld.se  

Kalle Bern, chefredaktör Cykeltidningen Kadens
Telefon: 073-6503993
E-mail: kalle.bern@kadens.se

Fakta Runner’s World
Runner’s World har 81 000 läsare (ORVESTO Konsument 1:2008) och cirka 19300 prenumeranter. Tidningen ges ut 12 gånger om året. Tidskriften har funnits i Sverige sedan 1982. Tidskriften Runner’s World ges ut på licens av Rodale International Publication Inc. i 16 länder.

Fakta Cykeltidningen Kadens
Cykeltidningen Kadens har idag cirka 8100 prenumeranter och ges ut 10 gånger om året. Tidningen startades 2003.  Bolaget On The Run AB som ger ut Cykeltidningen Kadens ger också ut Vasaloppets magasin Vasalöparen.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiosex med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!