Ny stark körning av Kessiakoff | Bicycling.se
Landsväg / Spanien Runt

Ny stark körning av Kessiakoff

31 aug 2011

Bradley Wiggins (Sky Procycling) är ny ledare av Vueltan efter den elfte etappen med mål uppe på Estación de Montaña Manzaneda. Etappen vanns av David Moncoutie (Cofidis) och Fredrik Kessiakoff (Pro Team Astana) fortsätter att imponera, han klättrade en placering i sammandraget på onsdagen.

Den duktige klättraren David Moncoutie såg till att vara med i dagens utbrytning och i stigningen upp till målet attackerade fransmannen och kunde köra solo till målet. Segermarginalen skrevs till 1:18 före tvåan Beñat Intxausti (Movistar) och trean Luis Leon Sanchez (Rabobank).

– Jag hade studerat etappen ordentligt och planerat var jag skulle attackera i den sista klättringen, säger David Moncoutie.

Bradley Wiggins körde bra i huvudfältet, så pass hårt att hans lagkamrat i ledartröjan, Chris Froome, fick släppa tillsammans med bland annat Michele Scarponi (Lampre-ISD), Maxime Monfort (Team Leopard-Trek), Jakob Fuglsang (Team Leopard-Trek) och Denis Menchov (Geox-TMC). 

Fredrik Kessiakoff avancerade en placering i sammandraget, upp till fjärde plats, efter att återigen suttit rätt i huvudfältet och haft krafterna att följa sina värsta konkurrenter i tävlingen. Han körde i mål på 18:e plats, i samma grupp som Bradley Wiggins och fjolårets vinnare, Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale.

Fredrik har tidigare under loppet berättat att han planerar att ta en etapp åt gången och siktar på att försöka ta sig igenom tävlingen utan någon svacka. Men nu är han väldigt nära en ledning i Vuelta a España. Bara 14 sekunder skiljer mellan honom och britten Wiggins.

Förtroendet från lagledningen i Pro Team Astana växer också för svensken.

– För att vara ärlig är jag positivt överraskad av Fredriks prestation men jag kommer inte sätta upp ett slutligt mål och därmed sätta press på honom. Det återstår två väldigt hårda bergsetapper, vi får se vad som händer. Hur som helst, vi är här för att ge honom stöd och vi ska fortsätta vara lugna och vi är redan glada, han har överträffat våra förväntningar, säger sportdirektören Giuseppe Martinelli.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjutton med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!