Ny stigvänlig Top Fuel från Trek | Bicycling.se
MTB / XC

Ny stigvänlig Top Fuel från Trek

23 maj 2019

Nya Top Fuel får längre slaglängd och ny geometri

Top Fuel har länge varit en klassiker i XC sammanhang. De nya modellerna tar nu Top Fuels tävlingstraditioner och blandar upp dem med egenskaper vanliga hos mer stigvänliga cyklar. Med den nya designen förvandlas Top Fuel från en fullblodsracer till en XC-cykel som både lämpar sig bra för tävling och är en allroundhoj för alla, på alla stigar.

Tidigare Top Fuel-modeller hade en 100 mm-gaffel och 100 mm slaglängd bak, medan de nya Top Fuel-modellerna har en 120 mm-gaffel och 115 mm slaglängd bak. Även ramen har ändrats, med flackare gaffelvinkel och längre reach för trygghet och kontroll i tuffa utförslut. (Aspekter vi förresten själva efterfrågade i vårt senaste test av Top Fuel.)

Samtliga modeller i det nya Top Fuel-utbudet har bredare styre och kortare styrstam, dropperpost och TwistLoc Dual Remote Lockout så att fjädringen enkelt kan låsas samtidigt fram och bak.   

Top Fuel finns tillgänglig i fyra kompletta modeller med olika drivlinealternativ. Den finns även som ett ramset i antingen Alpha Platinum Aluminum eller OCLV Mountain Carbon.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet arton med siffror i fältet här

Kommentarer


2019-06-02 17:14   Olle Eriksson

Hej!
Artikeln ovan stärker min uppfattning att "Bicycling" är en tidning som vänder sig till människor som inte behöver fråga om vad saker kostar.

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!