Ny Strive från Canyon | Bicycling.se
MTB / Enduro

Ny Strive från Canyon

17 jan 2019

Strive 2.0: större hjul, uppgraderad shapeshifter och snyggare linjer

Canyons populära och redan ganska innovativa Strive får en ny och omarbetat Shapeshifter. Med hjälp av en gasfjäder och ett reglage på styret låter Shapeshiftersystemet cyklisten enkelt växla geometri mellan det Canyon kallar “pedal” och “shred” under tiden hen cyklar.

I 2019-års Strive har Shapeshiftern utvecklats och förfinats i nära samarbete med dämparexperter från Fox vilket har resulterat i både bättre funktion och ett snyggare utseende. 

Strive växer även i hjulstorlek från tidigare 27.5" och rullar den nu på 29”-hjul. Ett val man kom fram till efter månader av testande med proffscyklister som Ines Thoma och Dimitri Tordo, vilka båda kör på Strive i Canyon Factory Enduro Team. ”Det har under en tid funnits en tydlig trend mot 29”-hjul inom racingen – men vi var inte intresserade av att blint följa den trenden. Trender vinner inga tävlingar – det gör djupgående tester och utveckling. Vi vet att Strive 2019 med den nya Shapeshiftern kommer att vara en av de snabbaste endurocyklarna på marknaden, vilket var vårt uttalade mål under utvecklingen av cykeln. Den nya och mycket mer intuitiva geometrin kommer dessutom att vara ett stort plus för alla cyklister, inte bara för proffsen", säger Daniel Oster, Canyons Category Manager for Gravity Bikes. ”

Strive 2019 har 150 mm slaglängd bak i DH-läget "shred". I XC-läget "pedal" är slaglängden reducerad till 135 mm och gaffelvinkel och sadelrörets vinkel ökar båda med 1,5 grader. Dessa ändringar gör dämpningen hårdare vilket resulterar i mindre dämparrörelse. 

Alla modeller är utrustade med 36 mm gaffelben med antingen 160 mm slaglängd (på CF-modeller) eller 170 mm (på CFR-modeller). Ramen är helt i kolfiber (cirka 2 700 g på CF-modeller och 2 400 g på CFR-modeller i storlek M och utan dämpare). Boost-standard både bak och fram, genomgående axlar, skydd på diagonalrör och kedjestag, dropperpost på samtliga modeller och intern vajerdragning.

Strive kommer i sex olika modeller och startar med Strive CF 5.0 som kostar 2999 Euros och går upp till flaggskeppet Strive CFR 9.0 Ltd för 6999 Euro

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiotre med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!