Ny utbildning till cykeltekniker | Bicycling.se
Prylar / Teknik

Ny utbildning till cykeltekniker

11 dec 2017

Akademi Båstad har i samarbete med Båstads Turism och Näringsliv tagit fram en ny yrkesvuxutbildning till ”Cykeltekniker” som drar igång i januari.

De senaste åren har cykling ökat explosionsartat. Intresset för miljö, natur, klimat, folkhälsa och transporteffektivitet är några av förklaringarna. I takt med att inställningen hos befolkningen ändras till det positiva och status på cykeln ökar, växer även behovet av duktiga cykelreparatörer.

Vi har förstått att den nuvarande kompetensen inom cykelreparationer har åldrats och inte riktigt hängt med i branschens snabba utveckling. Många uttrycker också ett behov av en ny generation som kan ta över och modernisera verksamheterna, säger Helen Rosenberg, Utbildningsledare på Akademi Båstad.

Utbildningen riktar sig till den som vill skaffa sig en yrkesutbildning inom cykelreparation och underhåll. Utbildningen startar i januari och avslutas 20 veckor senare. Den teoretiska undervisningen drivs på Akademi Båstad, varvat med 60% praktik på företag. 

Vi har tagit fram en skräddarsydd utbildning så att branschen får möjlighet att snabbt få fram kompetent personal som kan jobba i cykelbutiker eller verkstäder och kan ta hand om cyklarna när säsongen drar igång, säger Helen Rosenberg

Kombinationen av teori och praktik, samarbetet med näringslivet samt kurshandledare och föreläsare som är experter inom området och direkt från branschen, gör utbildningen unik i landet, menar man.  

Vi är stolta över att kunna bidra till utvecklingen av branschen och att erbjuda en specialutformad utbildning inom området, säger Helen Rosenberg. 

Sista ansökningsdatum för utbildningen är den 8 januari 2018. 

Mer info hittar du här

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiofyra med siffror i fältet här

Kommentarer


2017-12-18 12:38   Pär Sandevik

Fjäder i hatten till er som utbildar - stöter ofta på butiker som beklagar sig över bristen på utbildat folk

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!