Nya BMC fourstroke - fullspäckad med innovation | Bicycling.se
MTB

Nya BMC fourstroke - fullspäckad med innovation

27 sep 2018

Klassiska fourstroke har fått sig en ordentligt omarbetning och kommer nu med flackare gaffelvinkel och integrerad dropperpost.

Fourstroke från BMC har sen mer än 10 år tillbaka varit stapelvara på XC banor och podier runt om i världen. Inför nästa år har en redan beprövad design fått sig en ordentlig omarbetning och man anpassar nu cykeln för de allt mer aggressiva och tekniska XC banorna.

Geometrin har arbetas om och märks kanske främst i de flacka 67.5 ̊  på styrröret. Totalvikten för den finaste versionen ska hamna på ca 10 kg och det i kombination med korta kedjestag (429mm) och ordentligt med styvhet runt vevpartiet bäddar för en hoj som på pappret borde vara riktigt bra både utför och uppför. 

Dämpningen ligger på 100mm bak och fram. Länkaget är nu helt i kolfiber, inklusive den övre delen mellan bakgaffeln och dämparen. Framgaffeln har fått en integrerad stopper, något som gör att man har kunnat bygga en ram med raka och styvare rör i huvudtriangeln. 

Världens första integrerade sänkstople på en XC hoj.

Inte bara är RAD (Race Application Dropper Seatpost) världens första integrerade sänkstolpe på en XC cykel, utan även den lättaste. Totalvikten för stolpen och systemet hamnar på 345 gram, mer än 100 gram lättare än en "vanlig" sänkstolpe. RAD har 80mm färdväg är helt mekaniskt och har ingen hydraulik, så den ska vara enkel att serva. 

Designad specifikt för 1X = renare linjer och mer styvhet. 

I dagsläget kommer den i tre modeller: Fourstroke 01 ONE, Fourstroke 01 TWO, Fourstroke 01 THREE, alla i storlekarna S, M, L och XL 

Fourstroke 01 TWO

Fourstroke 01 Three

Vårt testex är på ingång, så håll utkik efter test i Bicycling

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugotvå med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!