Nya Trek Madone - fin symbios av det mesta | Bicycling.se
Prylar / Landsväg

Nya Trek Madone - fin symbios av det mesta

12 jul 2018

Att konstruera en racercykel är en delikat balans mellan flera olika variabler. Lutar det för mycket åt ett håll resulterar det i sämre resultat i en eller flera andra variabler.Nya Madone gör anspråk på att vara den bästa allroundracern och en vidareutveckling av nuvarande Madone.

Bortom aero och vikt finns också mycket annat som är viktigt, t.ex. komfort, geometri, manövreringsförmåga, ramstyvhet, estetik och integration. Alla ingredienser som Trek fått ihop i sin nya Madone.

Många aerohojar som släppt det senaste har faktiskt bara kommit med skivor men nya Madone bjuder fortfarande på valmöjligheten. 


Trek har arbetat med flera olika analyser för att identifiera möjligheter till minskat luftmotstånd i syfte att förbättra eller bibehålla aerodynamiska prestanda.

Nya Madone bygger vidare på Treks inställbara följsamhetsteknik från den prisbelönta Trek Domane SLR. Madones inställbara följsamhetsteknik består precis som hos Domane SLR av två i varandra integrerade ramelement, med den skillnaden att de nu har vridits in i överröret för att förbättra aerodynamiken. Den nya metoden bidrar även till en likvärdig följsamhet för alla ramstorlekar. Slutligen har Trek tillfört fästdetaljer på baksidan av sadelröret som ger cykeln rekyldämpande egenskaper.

Integration har varit en nyckel och designen medverkar också till cyklistens säkerhet genom att en Flare R-lampa kan klämmas fast på baksidan av sadelstolpen. Lampfästet totalintegreras snyggt på sadelstolpen.

Nya Madone kommer även i flera speciallackade ICON versioner 

 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtioett med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!