Nya XTR Di2 – med automatväxel | Bicycling.se
Prylar / MTB

Nya XTR Di2 – med automatväxel

  Foto: Irmo Keizer
30 maj 2014

Idag släppte Shimano den nya gruppen XTR Di2, alltså elektriska växlar för mountainbike. Den största nyheten är att du nu kan välja om du vill sköta framväxeln själv eller om du vill lämna även det till elektroniken.

På förprogrammerade kombinationer växlar systemet på framväxeln när växlarna börjar ta slut bak, så kallat Synchro Shift. Dessa lägen går att programmera om, men det går alltid att växla manuellt ändå om man vill.

Shimano XTR Di2 är 11-delat och finns med ett, två eller tre drev fram. Kassetten passar på vanliga 10-delade nav, så inga nya nav eller hjul behövs. Systemet är kompatibelt med elektronisk låsning på fram- och bakdämpare, i nuläget bara från Fox. Allt kopplas ihop till samma batteri och blir synligt på displayen.


 

Annorlunda jämfört med Dura-Ace Di2 är att reglagen inte är som små elektriska knappar, utan fortfarande ser ut som vanliga reglage. Det är följden av många tester med åkare som ville ha tydligare feedback på växlingarna.

XTR Di2 kommer att finnas i handeln från och med i höst. Priserna är ännu inte klara, men beräknas bli högre än systergruppen Dura-Ace Di2.

 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiosex med siffror i fältet här

Kommentarer


2014-10-16 16:14   Fredrik

Jag är ingen MTB-cyklare. Ska bakkransarna se ut så? Ökar slitaget med el-auton?

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!