Nyheter på världscupen i Vårgårda | Bicycling.se
Landsväg

Nyheter på världscupen i Vårgårda

17 aug 2015

Ny bana med bland annat ett grusvägsparti – det blir världselitens utmaning när Crescent Women World Cup arrangeras i Vårgårda 21-23 augusti, med både lagtempo och linjelopp. Linjeloppet kommer att sändas direkt i Sveriges television.

I stället för de tidigare tolv varven inleds nu linjeloppet med en 57 kilometer lång slinga i trakterna mellan Vårgårda och Borås, för att sedan avslutas med sju varv där den fruktade Hägrungabacken ska passeras lika många gånger. Totalt mäter banan i år 133,5 kilometer.

– –– Den här banan ger en annan typ av cykelåkning. Den blir tuffare och mer utslagsgivande. Dessutom har vi lagt in ett parti med 2,5 kilometer grusväg. Något som också det är unikt i damernas världscup, säger Hans Jönsson, ordförande i Vårgårda CK.

Världens nio högst rankade lag finns på plats när Vårgårdas världscuptävlingar på cykel avgörs 21-23 augusti.
– Hela världseliten kommer. Det blir ett fantastiskt bra startfält, säger Hans Jönsson.

Emma Johansson, som nu gör sin sista säsong för australienbaserade Orica-AIS, kommer inte att köra lagtempot på fredagskvällen utan helt fokusera på söndagens linjelopp.

– Men det har inget med mitt stallbyte att göra. Det har varit bestämt sedan lång tid tillbaka. Jag vill koncentrera mig på linjeloppet, säger Emma.

Emma ligger tvåa på årets världsranking, men efter vårens skadeproblem har svenskan halkat efter i världscupsammandraget. Seger i Vårgårda skulle vara en välkommen revansch.

– Att få vinna i Vårgårda vore en höjdpunkt på säsongen. Jag har varit både tvåa och trea men aldrig fått stå högst upp på pallen, så det är klart att det skulle vara en skön känsla att vara först över mållinjen där. 

Bland andra stjärnor som anmälts finns världsettan Anna van der Breggen (Rabo-Liv), världstrean Lisa Brennauer och fjolårets vinnare i Vårgårda, Chantal Blaak (Velocio-Sram), Amy Pieters (Team Liv Plantur), världscupledande Lizzie Armitstead (Boels Dolmans) samt finländska ettan Lotta Lepistö (Bigla) och norska stjärnan Emelie Moberg (Hitec Products)

Söndagens linjelopp i Vårgårda startar klockan 09.15, och SVT's sändning börjar klockan 09.00.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiosju med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!