Nytt cykelprogram på Eurosport | Bicycling.se
Cykelkultur

Nytt cykelprogram på Eurosport

25 apr 2014

Den 6:e maj sänder Eurosport ett nytt cykelprogram som heter "Home of Cycling". Magasinet som djupdyker i cykelsporten både nationellt och internationellt kommer ledas av... Ja, ni vet väl vem?

Den 6:e maj sänds det första avsnittet av "Home of Cycling" på Eurosport. Dagen efter kommer programmet att finnas att se på eurosport.se. Sammanlagt kommer Eurosport sända 15 timslånga program varje tisdag från och med maj till september. Programleder gör, naturalemente, Sveriges Mr.Cykel Roberto Vacchi, som har kommenterat cykel på Eurosport sedan 1993. 

Eurosport:

– "Home of Cycling" kommer att bjuda på nyheter, reportage och analyser från cykelvärlden och dess största lopp Tour de France, Giro d'Italia och Vuelta a España. I varje program presenteras en nordisk cykelprofil, där tittarna under säsongen bland annat får träffa världsettan Emma Johansson och Fredrik Kessiakoff.

 Roberto Vacchi har kommenterat cykel på Eurosport sedan 1993. 

En glad Roberto Vacchi kommenterar: 

– Det här är någonting vi har pratat länge om – att det skulle vara häftigt att få göra någonting om cykling: att få analysera mer, ge lite tips till cyklister och att vi får bevaka våra nordiska cyklister mer ingående med ett eget program. 

I det första avsnittet den 6:e maj kommer fokus att ligga på Giro d`Italia – cykelårets första stora Grand Tour. Det italienska etapploppet inleds i Belfast den 9:e maj där inbjudna gäster delar med sig av sina tips inför årets Giro.

                                  Dennis Andersson, VD Eurosport Norden

Eurosports VD för Norden, Dennis Andersson, ser "Home of Cycling" som en naturlig förlängning av kanalens långa satsning på cykelsporten och som både tillfredställer marknadens- och tittarnas nya, högre krav:

– Vi har sett att det funnits både tittarunderlag och efterfrågan från sponsorer att göra något mera kring cykling. Vi sänder under året nästan 500 timmar cykel från Giro d'Italia, Tour de France och runt 40 andra tävlingar och etapplopp. Våra exklusiva sändningar har många trogna och engagerade tittare och nu bjuder vi på ytterligare fest.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiotre med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!