Nytt från Merida: Reacto | Bicycling.se
Landsväg

Nytt från Merida: Reacto

  Foto: Daniel Geiger
28 jun 2017

Bättre aerodynamik, mer komfort och lägre vikt – det lovar Merida när de nu lanserar den tredje generationen av aerocykeln Reacto. Dessutom släpps den i en version med skivbromsar.

Smalare rör i kombination med annat kolfibermaterial i layupen ska vara orsaken till att Merida får ner vikten på Reacto med över 200 gram i bara ramen. Lägg till ny design på gaffel, sadelstolpe och sadelstolpesklämma så ska den totala viktbesparingen vara nästan 350 gram, jämfört med föregående fälgbromsmodell. 

De avsmalnande rören och nya formerna ska också göra cykeln mer aerodynamisk, liksom de tajtare övergångarna mellan olika delar, som mellan exempelvis gaffel och ram. Även sadelstagen har Merida kunnat bocka till ytterligare, efter regeländringar hos UCI. En av de största aerobesparingarna sitter dock i det nya platta och integrerade styret Vision Metron 5D.

För att bättra på komforten har det så kallade S-Flexfönstret i sadelstolpen blivit längre. Tillsammans med uppdateringar i ramen gör det att Reacto nu bjuder på 24 procent mer lateral komfort, jämfört med tidigare modell, enligt Merida. Styvheten ska dock vara likvärdig med tidigare.

Skivbromsarna har utrustats med Meridas egenpatenterade kylfläns som sedan tidigare finns på lättviktaren Scultura. En konstruktion som ska kunna kyla ner heta skivor avsevärt.

Reacto kommer i två uförande: CF4 och CF2, samt i både fälg- och skivbromsmodell. CF4 är för dig som gillar att sitta som ett riktigt proffs, medan CF2 inte är fullt lika låg och utsträckt. 

Vill du veta vad vi tycker om nya Merida Reacto? Håll utkik efter testet i något av Bicyclings höstnummer.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugosju med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!