Nytt från Specialized: Diverge och Crux | Bicycling.se
Landsväg / Cykelcross

Nytt från Specialized: Diverge och Crux

  Foto: Alex Quesada
15 jun 2017

Ett riktig busfrö för allsköns grusvägscykling, samt en nedbantad och slimmad version av cykelcrossen Crux. Specialized bjuder på nyheter.

Diverge 2018
En riktig blandvägsmaskin för långa dagar på stigar och grusvägar, där komforten givetvis är viktig, men ännu mer chansen att få släppa fram där barnsligt roliga känslan med fluffiga däck.
Med nya Diverge kan du välja om du vill ha fullstora hjul eller köra med bredare däck på hjul i 650B-dimensionen. Med 700C-hjul får du plats med 42 millimeter breda däck, och med 650B-hjul upp till 47 millimeter breda däck. Då finns det lite utrymme kvar för både eventuellt flex och lera.

Vissa modeller har också en dropperpost, som du sköter via en knapp på styret.
Vevhuset är lågt placerat för trygghet och stabilitet, och cykeln har utrustats med fjädringen Futurshock, som presenterades på Roubaix och Ruby förra året, fast med en mer progressiv fjäder, som lämpar sig bättre för grusiga förhållanden.

Diverge har plats för tre flaskställ och Specializeds Swat-låda, så att du får med dig lite verktyg. Samt fästen för skärmar och pakethållare förstås. Diverge kommer också i dammodell – då är den byggd på samma ram, men med andra komponenter i kontaktpunkterna: sadel, styre och vevarmar.
Den här modellen är i kolfiber, men det kommer också en Diverge i aluminium till en lägre prislapp.

Crux 2018
Cykelcrossen Crux har bantats ner med hela 400 gram i ramen, och har fått vissa ram- och geometriförändingar som gör den ännu mer inriktad på racing. Dessutom har sadelklämman fyttats ner 20 millimeter för bättre flex och komfort. 

Ska du tävla i cykelcross får du inte ha bredare däck än 33 millimeter, men här har Specialized ändå lämnat ytterligare några millimeter för roligare cykling utanför tävlan.
Cykeln kommer bara med skivbromsar. 

 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiosex med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!