Nytt lopp och elcyklar på Vätternrundan 2018 | Bicycling.se
Landsväg / Vätternrundan

Nytt lopp och elcyklar på Vätternrundan 2018

7 sep 2017

Vätternrundan lanserar ett helt nytt lopp på 100 kilometer för både kvinnor och män, där det också blir möjligt att köra elcykel.

Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och Cykelveckan i Motala lockar varje år närmare 40 000 cyklister.  I onsdags öppnade anmälan till Halvvättern, Tjejvättern och MTB-Vättern samt intresseanmälan till Vätternrundan 300 km och nu släpper man ett nytt lopp. 100 kilometer för både kvinnor och män. Loppet kommer att gå samma dag som Halvvättern, vilket blir den 10 juni nästa år.

- För män har Halvvättern varit det kortaste alternativet och vi har förstått att många gärna vill kunna välja en kortare utmaning, säger Sven Montelius, arrangemangschef för Vätternrundan. Därför lägger vi till det här loppet som ger alla en möjlighet att cykla 10 mil.

Den riktigt stora nyheten är att Vätternrundan nu också öppnar upp för elcyklar. Deltagarna i det nya loppet kommer att kunna välja om de vill cykla med vanlig cykel eller elcykel.

- Att cykla är kul och det är en stor vinst för både hälsan och miljön om fler cyklar, säger Vätternrundans vd Gunilla Brynell-Johansson. Vätternrundan vill minska tröskeln och få så många som möjligt att välja cykeln för både transporter och motion.

- Då måste också vi arrangörer tänka nytt och göra det vi kan för att fler ska cykla. Och ett sätt är förstås att göra våra lopp mer tillgängliga, så att fler kan hänga med och dela den här fantastiska upplevelsen.

Huvudanmälan till den ordinarie Vätternrundan 2018 öppnar den 25 oktober  

Anmälan till det nya loppet öppnar den 15 januari 2018.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttioåtta med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!