Nytt rekordförsök på Vätternrundan | Bicycling.se
Landsväg / Vätternrundan

Nytt rekordförsök på Vätternrundan

11 jun 2015

Det svenska continentallaget Team Tre Berg-Bianchi firar Vätternrundans 50-årsjubileum med att försöka slå det nuvarande banrekordet.

Intresset för rekordtid runt Vätternrundan startade egentligen på allvar när Team Cykelcity 2011 gjorde en stor satsning på att cykla de 30 milen under sju timmar. Det fanns cyklister som klarat detta tidigare: Fåglumbröderna cyklade på 6:42, men då hade loppet en annan bansträckning, samt proffset Francesco Mosers team som cyklade runt sjön på 6:23 redan på 70-talet – men då med hjälp av vinddraget bakom en bil.

Med 6:52 satte Team Cykelcity 2011 ett nytt officiellt rekord runt Vättern. Detta slogs redan 2012 av Team Ride of Hope och Magnus Bäckstedt med tiden 6:37.56. 2013 samlade Mattias Reck ihop några av Sveriges starkaste cyklister och putsade rekordet ytterligare till nu gällande 6:37:09.

I år satsar laget Team Tre Berg-Bianchi på att slå detta rekord. Tre Berg är ett stort nytt projekt inom svensk cykel. Med en storsatsning på såväl ett nytt tävlings- och motionslopp som skapandet av Sveriges enda professionella cykellag för herrar.

Förutom Team Tre Berg-Bianchis tio cyklister består gruppen av ytterligare ett tiotal deltagare som alla är fast beslutna att genomföra de 30 milen snabbare än de 6:37.09. Laget startar klockan 12.00 i Motala på lördag.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiofyra med siffror i fältet här

Kommentarer


2015-06-11 10:52   Krister Isaksson

Jag är väldigt kluven till dessa rekordförsök och "tävlingar" på öppna, allmänna vägar. Jag gillar cykelsporten väldigt mycket men den utvecklingen som bl a pågår med dessa rekordförsök och subgrupper i Vätternrundan känns inte helt ok. 30 mil Street race el Bullrun...

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!