Nytt Varbergslag i mountainbike | Bicycling.se
MTB

Nytt Varbergslag i mountainbike

20 apr 2017

Team Crescent Varberg är ett helt nystartat cykellag för unga cyklister i Varberg. Nu tar de sikte på en ny säsong inom mountainbike.

– Killarna är otroligt taggade och det betyder mycket att Crescent gör den här satsningen på oss, säger Magnus Örnborg, ansvarig för teamsatsningen.

MTB XCO, eller cross country, är mountainbikegrenen som blev rejält uppmärksammad i landet förra året när svenska Jenny Rissveds tog OS-guld i grenen. Guldet har knappast minskat intresset för denna gren av cykelsporten som växer kraftigt, så även i Varberg.

Nu har fyra killar i 15-16 årsåldern som kör för Varbergs MTB fått en fin chans att utvecklas vidare, då Crescent gör en nysatsning enligt inspiration från ett liknande lag som idag finns i Stockholm. Crescent är, tillsammans med cykelbutiken Erland, sponsor till det nya laget.
Förra säsongen var samtliga fyra killar väldigt framgångsrika, och i år är det fullt fart som gäller i de orange Crescentdräkterna. Men det kan också bli tufft – i den nya åldersgruppen hör i år tre av fyra lagmedlemmar till de yngsta:
– Det kan bli tufft, och innebär en jätteutmaning. Men det är samtidigt väldigt utvecklande at möta ett tuffare motstånd än man är van vid, och de har tränat riktigt hårt i vinter, 4 till 5 gånger i veckan.

Lagets huvudsakliga tävlingsfokus under säsongen är Västgötacupen som hålls under tretton tävlingar. Premiär blir hemma i Varberg den 22 april.

På Svenska Cykelförbundet intygar man att MTB har blivit enormt populärt bland barn och unga:
– Trycket är så stort att det är en utmaning att hitta tillräckligt med tränare. Västgötacupen har startfält på över 100-talet barn i varje klass. Men all utveckling på barn- och ungdomssidan hänger ihop med projekt som detta i Varberg, så det är superbra, säger Lena Alfvén, generalsekreterare Svenska Cykelförbundet.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtionio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!