Pearl Izumi - Ny sponsor till landslaget | Bicycling.se
Cykelkultur

Pearl Izumi - Ny sponsor till landslaget

6 mar 2019

Svenska Cykelförbundet har inlett ett nytt samarbete med PEARL iZUMi som i tre år framåt kommer att vara klädleverantör till förbundets landslag i samtliga sju grenar.

Säsongen ligger runt hörnet och den nya kollektionen kommer att fasas in allt eftersom under första delen av året.

"Vi är väldigt glada över att ha ingått i ett samarbete med en ledande aktör inom cykelklädesbranschen. Vi strävar alltid efter det bästa till våra cyklister och med PEARL iZUMi å vet vi att vi kommer kunna tillhandahålla det”, säger Leif Karlsson, Generalsekreterare SCF.

Förutom den kollektion som landslagscyklisterna kommer att köra i när de representerar Sverige på den internationella arenan, innehåller det treåriga avtalet också ett kombinerat master- och supporterkit som kommer vara tillgängligt för försäljning inom kort.

”Det är med stor glädje och stolthet vi nu inleder ett långvarigt samarbete med Svenska Cykelförbundet. PEARL iZUMi har skördat många och stora framgångar genom årens lopp och nu hoppas vi kunna hjälpa de svenska cyklisterna i jakten på nya segrar. Vår filosofi är att hela tiden utveckla de mest tekniska och funktionella produkter som verkligen hjälper cyklisterna att prestera på den absolut högsta nivån”, säger Johan Carlsson, produktansvarig, PEARL iZUMi.

PEARL iZUMi grundades i Japan för mer än 60 år sedan med en ambition att skapa bättre cykelkläder än de som fanns att tillgå på den tiden. 1981 började företaget distribuera sina produkter i USA och vid OS 1984 kom det stora genombrottet, då PEARL iZUMi sponsrade US National Team som vann nio guldmedaljer. Efter det har de slagit sig in ordentligt på marknaden tack vare nytänkande tekniska sportartiklar, företaget tillverkar idag kläder och skor för cyklister och triathleter. Huvudkontoret och utvecklingsavdelningen ligger i Colorado USA.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiofem med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!