Peter Sagan diskad från touren | Bicycling.se

Peter Sagan diskad från touren

4 jul 2017

Peter Sagan, kastas ut ur Tour de France efter att ha orsakat en krasch på upploppet under tisdagen.

I spurten på den 207,5 kilometer långa etappen från Mondorf-les-Bains till Vittel försökte Mark Cavendish ta sig förbi Peter Sagan som körde ut en armbåge, och sen var masskraschen ett faktum. 

"Jag kommer överens med Peter men jag är inte ett fan av att han sätter ut armbågen sådär. En krasch är en krasch men jag vill bara veta om armbågen. Jag vill prata med honom om det" säger Cavendish till Eurosport. 

Senare på kvällen meddelade teamet att Cavendish fick en fraktur i skulderbladet vid krachen och att han nu avbryter årets tour. 

"Vi har beslutat att diska Peter sagan från Tour de France 2017 eftersom han utsatte flera åkare, bland annat Mark Cevendish, för allvarlig fara under den sista sprinten i Vittel" sade tävlingsledningens ordförande Phillippe Marien i ett uttalande.

Vann etappen gjorde Arnaud Démare som tog sin första etappseger i Tour de France. Imorgon är det dags för det första riktiga bergstestet på etapp fem som leder upp mot La Planche des belles filles där avslutet bjuder på en 5.9km lång klättring med en genomsnittslutning på 8.5%. Det var förövigt här som Chris Froome tog sin första etappseger i Tour de France. 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugo med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!