Peter Sagan försvarade världsmästartiteln | Bicycling.se
Landsväg

Peter Sagan försvarade världsmästartiteln

16 okt 2016

Det blev slovakiskt guld igen när herrarnas linjelopp i Doha fick avsluta årets landsvägs-VM. Regerande världsmästaren Peter Sagan spurtade till sig guldet och får nu bära regnbågströjan ett år till. Silvret gick till britten Mark Cavendish och bronset till Tom Boonen från Belgien. Tävlingens enda svensk, Jonas Ahlstrand, bröt.

Ahlstrands värsta fiende blev inte värmen, som befarat, utan istället den hårda kantvindskörningen. Flera nationer var representerade med flera cyklister som kunde stötta sina bästa, medan Ahlstrand var själv.

– Det är svårt att som ensam cyklist vara med och slåss i kantvindskörningen, sa Jonas Ahlstrand från Doha.

VM-vecka över för i år. Svenska cykelförbundets sportchef Jonas Ljungblad summerar svenskarnas insatser:

– VM har varit prestationsmässigt bra. Cyklisterna har kunnat hantera värmen och förberedelserna har fungerat. Vi visste att det skulle vara spurt i de flesta klasserna och har tagit hänsyn till det i uttagningarna. Åkmässigt har cyklisterna kört enligt plan och varit med och krigat som avtalat. Rent resultatmässigt hade vi hoppats på mer i de äldre klasserna, men glädjande nog kommer det fram nya unga duktiga cyklister. Jacob Eriksson som kör mycket starkt uppför visade att han även är med i toppen på en platt bana. Sara Penton gjorde ett grymt lopp och visar varje år att hon utvecklas. Framtidsutsikterna ser bra ut.

Nästa VM kommer att gå på närmare håll och i behagligare tävlingsklimat. 16-24 september 2017 är Bergen, Norge värd för VM på landsväg.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiofyra med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!