Petter fixade USA! | Bicycling.se
Landsväg / Tävlingar

Petter fixade USA!

Petter, Andreas och Michaela – finishers i New York Gran Fondo
20 maj 2013

Det blev en hård dag i sadeln med konstant regnväder, kyla och blåst när New York Gran Fondo genomfördes. Vår krönikör Petter Alexis var laddad till tusen för årets stora mål och han genomförde loppet på ett imponerande vis.

– Vilken jävla dag! Fyfan vad jag slet och jag är grymt stolt över mig själv som klarade av loppet. Det var ingen lätt uppgift med skitväder från första till sista meter. Men det var ett grymt race, fantastiskt arrangerat med poliser längs hela banan, fullmatade langningsstationer och allmänt grym stämning bland deltagarna. När vädret är dåligt och man är konstant genomfrusen är det lätt att glömma bort att att käka, dricka, dra rätt växlar, stå upp med jämna mellanrum och sträcka ut ryggen när man får chansen. Andreas gjorde ett grymt jobb när han hela tiden påminde om allt viktigt, och dessutom placerade oss rätt i positioner bland klungorna och varnade så vi slapp punkteringar och krascher. Jag längtar redan till nästa utmaning, säger Petter innan han hastigt måste dra vidare för att fira med ett inköp av nya sneakers.

– Det var en mäktig morgon när 7 000 cyklister på Georg Washington Bridge samtidigt gav sig iväg i regnet och jag tycker vi genomförde loppet såsom vi planerat. Med tanke på det dåliga vädret blev det betydligt tuffare än jag trodde och vägarna var fläckvis i dåligt skick, så det gäller att hålla koll på sig själv för att slippa problem. Även om Petter gjorde några korta besök i källaren så hade han en skön inställning under hela matchen och jag är jätteimponerad över hur mycket han lyft sig som cyklist på så kort tid. Och ännu mer imponerad är jag av hans fru Michaela som faktiskt genomfört exakt samma sak som Petter – men med ett konstant leende, säger Andreas Danielsson, chefredaktör på Bicycling Sverige.

Bra jobbat och välkomna hem!

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!