Peugeot satsar på cyklar igen | Bicycling.se
Cykelkultur / Cykelhistoria

Peugeot satsar på cyklar igen

Peugeot – återigen på två hjul
5 sep 2012

I det nya innerstadsloppet Sthlm Bike är Peugeot en av sponsorerna. Det här är en del i bilföretagets nya cykelsatsning.

Redan 1886 tillverkade Armand Peugeot sin första cykel, och nu knyter bilmärket Peugeot an till sin historia igen. En av anledningarna till cykelsatsningen är att Peugeot, i samarbete med Cycle Europe, börjat tillverka cyklar i eget namn igen.

Söndagen den 9 september går den första upplagan av det 42 kilometer långa cykelloppet Sthlm Bike av stapeln. Sthlm Bike är ett cykellopp med inspiration från New York, och Peugeot Sverige är med som bilsponsor i tävlingen. Syftet är att man i sin egen takt skall njuta av Sthlm från cykelsadeln.

Magdalena Fellbom, eventansvarig på Peugeot Sverige, berättar om evenemanget:
– Vi kommer att ha en aktivering på plats vid målgången i Kungsträdgården där vi bland annat visar upp vårt cykelarv och våra senaste bilmodeller. Vi kommer även att synas på stan genom Sthlm Bike-brandade bränslesnåla bilar, och genom ett samarbete med Metro. Under loppet deltar Peugeot med ett eget team med specialdesignade kläder, och det kommer att delas ut till vattenflaskor vid start och målgång.

-Som bilsponsor i cykelloppet Sthlm Bike får vi möjligheten att visa på bredden i vårt varumärke och dessutom delta i en sund satsning, som cykelsporten och Sthlm Bike är, säger Per Brinkenberg, VD Peugeot Sverige.

Peugeots cykelsatsning drivs på ytterligare plan. Från och med i år går man in i ett långsiktigt sponsorskap av Svenska cykelförbundet, med det svenska cykellandslaget som frontfigurer. Under sommaren har det också pågått en stor annonskampanj på riksnivå som innebar att alla som köpt en ny personbil från Peugeot även fått en Peugeotcykel på köpet.

Sthlm Bike's hemsida

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiotvå med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!