POC släpper Ventral Air | Bicycling.se
Prylar / Landsväg

POC släpper Ventral Air

14 jan 2019

Senaste tillskottet i POCs hjälmkollektion är en mix av Ventral och Octal.

POC tar det bästa från sina populära hjälmmodeller Ventral och Octal och bakar ihop dem till en hjälm som får namnen Ventral Air. Fokus har varit en hög nivå av ventilation, en låg vikt och hög skyddsnivå.

"Vi har utvecklat flera avancerade hjälmar de senaste åren. Den prisbelönta Octal, med sin klassledande vikt och ventilation, snabbt följt av Cerebel och senare Ventral SPIN. Målet är alltid att använda vetenskap, blandat med innovation och vårt svenska arv för att optimera prestandan och cyklisternas säkerhet. Ventral Air är det senaste resultatet av vårt tillvägagångssätt”, säger Jonas Sjögren VD på POC

Viktmässigt hamnar Ventral Air med sina 230g mittemellan Octal (195 gram) och Ventral (248 gram). Ventral air verkar dock bli en betydligt mer ventilerad historia än Ventral så den kommer passa bättre för långa bergsklättringar, heta klimat och för de cyklister som föredrar mer ventilation. Hjälmen kommer precis som föregångaren även med POCs egna antirotationssystem SPIN.  

 Ventral Air kommer synas på EF Education First Pro Cycling Team under Tour Down Under (TDU), som drar igång den 15e januari.  

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugo med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!