Pollenperioden är här | Bicycling.se
Träning

Pollenperioden är här

2 apr 2014

Efter en kall och mörk vinter kommer våren och det är äntligen dags att ge sig ut i de gröna skogarna. Men just gröna skogar kan bli ett helvete för dig som är allergisk mot pollen. Vi bjuder på 10 råd för dig som lider av pollenallergi.

1 Följ pollenprognoserna, och planera din medicinering om du ska träna ute. Apoteket har till exempel en gratis-app som heter pollenkollen.

2 Ibland kan det kännas helt ok när du befinner dig ute på cykeln, men reaktionen efteråt kan bli desto svårare. Är du väldigt känslig är det bättre att träna inomhus om det är väldigt höga pollenhalter i luften. Och se till att dörrar och fönster är stängda.

3 Träna på morgonen. När daggen binder pollenet flyger det inte omkring i luften lika mycket. sov med stängt fönster under pollenperioden.

4 Strunta i påskriset, och åk till Mallorca istället. där finns inga björkar att gråta över.

5 Undvik dammiga miljöer, starka dofter, parfymer, kemikalier och pälsdjur som kan reta slemhinnorna när de är extra känsliga.

6 Torka inte tvätten ute under pollensäsongen.

7 Tvätta håret innan du går och lägger dig så behöver du inte gnugga in dagens pollensamling i kudden och sedan nysa hela natten.

Om du helst undviker mediciner

8 Testa en luftrenare. Prislappen är från ett par tusenlappar, och många upplever att de gör hemmet till en fristad från pollen. Men var beredd på att de kan brumma en del.

9 Ayurveda, kinesisk medicin, akupunktur, och zonterapi är några exempel på alternativa metoder som fungerat för många. En del skulle säga att det bara är placebo, men egentligen är väl allt som tar bort symptomen bra.

10 Har du däremot astmaliknande besvär bör du alltid uppsöka läkare.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiosex med siffror i fältet här

Kommentarer


2014-04-02 09:16   Ulf

Om man fortfarande har problem med sin pollenallergi efter att ha provat receptfria läkemedel så är allergivaccination värt att börja diskutera med sin läkare.

 

Mest lästa just nuFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!