Premiären av Sveriges nya cykelmässa blev en succé – nu kommer den till Stockholm! | Bicycling.se

Premiären av Sveriges nya cykelmässa blev en succé – nu kommer den till Stockholm!

4 maj 2017

Första helgen i mars 2017 hade Svenska Cykelmässan, årets numera stora cykelfest och ledande cykelmässa, premiär på Svenska Mässan i Göteborg. Mässan som arrangeras av branschföreningen Cykelbranschen tillsammans med mässbolaget BraMässor och mässans mediepartner Bicycling kunde stoltsera med att över 130 varumärken fanns representerade, ca 40 aktiviteter och seminarier erbjöds och över 10 000 besökare fanns på plats!

Att cykelintresset är stort i Sverige har inte undgått någon och Svenska Cykelmässan blev ytterligare ett fantastiskt bevis på att trycket vad gäller cykel är högt och att en mötesplats som Svenska Cykelmässan behövs. Mässan fick en flygande start med köer till kassorna direkt vid öppningen på fredagen och trycket fortsatte! På lördag morgon innan öppningsdags var det sådant tryck i kassorna att kön ringlade sig ända ner till Korsvägen. Under mässans tre fullmatade dagar hade besökarna möjlighet att ta del av de senaste cyklarna och smartaste prylarna för träningen, pendlingen, utflykten, vardagen eller semestern.

Förutom en fullpackad utställning lockade även aktiviteterna till mycket skratt och applåder i hallen. Elcykelbanan välkomnade många nyfikna besökare som testade elcykel för första gången, svetten lackade i montrarna där konditionen testades och ögonbryn höjdes när höghjulingen for förbi i gångarna. Seminarieprogrammet mitt i hallen var ett riktigt dragplåster, stolarna räckte inte till när mässans ansikte utåt och cykelprofilen ”Silver-Emma Johansson” klev upp på scenen. Så även under Sveriges första Cykelriksdag, som inte bara lockade politiker, experter och nyfikna åskådare utan sändes även direkt i SVT2.

Medieuppbådet inför och under mässan var stort. Dagstidningar, branschpress, TV, radio och bloggare var på plats för att rapportera om allt som hände på mässgolvet. När mässan hade stängt för allmänheten första dagen samlades hela branschen för ett gemensamt branschmingel för att nätverka och summera öppningsdagen av Sveriges ledande cykelmässa.

2018 arrangeras mässan den 16-18 mars på Kistamässan i Stockholm då branschen önskar att mässan växlar mellan Göteborg och Stockholm och 2019 återkommer den till Göteborg. Intresset för nästa års mässa är högt med flera av de stora leverantörerna som satsar extra mycket och redan har bokat sin plats.

Läs mer www.cykelmassan.se

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiotvå med siffror i fältet här

Kommentarer


2017-05-05 15:52   Emil

Då skulle jag redan nu vilja råda arrangörerna av mässan att inte ordna ännu en cykelmässa i Stockholm som bygger på premissen är besökarna ska ta bilen till mässan.
Se till att det finns bra möjligheter att ta sig dit på cykel med tydliga färdvägar och säker cykelparkering!

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!