Rakningsdebatt som gett eko | Bicycling.se
Cykelkultur

Rakningsdebatt som gett eko

22 maj 2012

I Kadens nummer 5 hade vi extra mycket mountainbike. Ändå har debattartikeln om rakningens vara eller icke vara inom cykelsporten gett mest respons från er läsare. Klicka dig vidare för att läsa artikeln i pdf-format.

Kompisar, kollegor och ni läsare har mejlat och kommenterat en hel del kring en våra artiklar i det senaste numret. Bakgrund: vi lät en förespråkare och en motståndare till rakning av kroppsbehåring föra fram sina åsikter på vår "debattsida" Epilog.

Blnd annat har bloggaren och multisportaren Malin Aktius uppmärksammat rakningsdebatten och via sin blogg funderat kring om och när vi ska vara "en i gänget" i olika sociala sammanhang.

Därför tänkte vi att det vore kul att lägga upp artikeln här på hemsidan och låta debatten flöda vidare. Vad tycker ni läsare, ska håret var kvar på benen när det cyklas, ska det bort när det vankas tävling eller är alla strån, hur små de än må vara, alltid av ondo?

Skriv gärna av er!

Klicka här för att läsa artikeln som en pdf!

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiotvå med siffror i fältet här

Kommentarer


2012-06-02 18:21   Putte

Jag rakade precis benen för första gången. Det handlar förstås inte om att det skall gå fortare, det är bara snyggare. Vi som tränar som galningar skall se ut som prestandamaskiner med muskelfiberna synliga på benmusklerna. Det är helt enkelt inte snyggt med lurviga ben i klungan :) Men det är helt upp till var och en. Det är mer en känsla av seriositet hos en själv, som att placebo "nu är jag en seriös cyklist, därmed skall jag äta rätt, träna mer och vinna mer".

 

2012-05-24 16:11   Mille

Tur man är skallig, då hår under hjälmen kan orsaka en whiplashskada. ;)

 

2012-05-22 20:04   Erik

Luftmotstånd är nog det sämsta argumentet för att raka benen någonsin. Då får ni raka armarna också, skägget (killarna då) och allt annat som inte är täckt av cykelplagg.

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!