Rio nästa för Rissveds? | Bicycling.se
MTB

Rio nästa för Rissveds?

Jenny Rissveds på EM i Huskvarna.   Foto: Luca Mara
22 maj 2016

Jenny Rissveds körde av allt att döma till sig en plats i den svenska OS-truppen genom sin andraplats i MTB-världscupen i tyska Albstadt.

– Världsklass. Jag kan inte se annat än att det är klart för OS, säger Anders Ljungberg, förbundskapten för mountainbikeandslaget till vargardacycling.se.

Den 22-åriga faluåkaren tog nu sin första pallplats i seniorernas världscup. Och det trots en ordentlig krasch på det första varvet. Hon fick ett rejält jack i knäet och skadade ett finger vid vurpan.

– Jag försökte hålla mig lugn och åkte lite nedåt i resultatlistan under ett par varv. Men jag kunde plocka in avståndet. Det var nästan så att jag överraskade mig själv säger, Jenny Rissveds, till uci.ch.

Svenskan körde upp sig till en andraplats bakom danska stjärnan Annika Langvad. Resultatet innebär med stor sannolikhet att hon uppfyllt Svenska olympiska kommitténs krav på att kunna vara bland de åtta bästa i en OS-final. Placeringen bör också säkra att Sverige håller den 17:e plats på OS-rankingen som är nödvändig för att få en OS-plats.

Förra helgen samlade Jenny viktiga poäng genom segrar i Naestved och Vårgårda. 
Världscupen i Albstadt var den sista där det går att samla många OS-rankingpoäng. Den slutliga listan väntas bli klar kommande vecka.
– Det kan komma protester och sånt men jag tror det ska vara klart. Så jäkla dålig på att räkna är jag inte så att vi ska kunna missa det här, säger Anders Ljungberg.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiotre med siffror i fältet här

Kommentarer


2016-05-22 19:26   Björn

sedan har vi ju SOK:s åsikt om vem som skall åka, i andra idrotter kvalar man in idrotten, och den som gjort prestationen kan bli åsidosatt för någon som SOK tycker förtjänar platsen bättre. så att det är rissveds som får åka är ingen garanti förrän hon är på plats. men hon har väl ingen konkurrens om platsen? om nu inte SOK ändrar kraven för att få åka. Har hänt förr.

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!