Robin Wallner europamästare i downhill | Bicycling.se
MTB

Robin Wallner europamästare i downhill

7 aug 2010

Sverige fick i dag en ny europamästare i downhill. Robin Wallner dundrade ner till målet på snabbast tid och fixade därmed nationens andra EM-guld på mountainbike-sidan i år. Sedan tidigare har Sverige guldet som Alexandra Engen vann i cross country.

Sverige fick i dag en ny europamästare i downhill. Robin Wallner dundrade ner till målet på snabbast tid och fixade därmed nationens andra EM-guld på mountainbike-sidan i år. Sedan tidigare har Sverige guldet som Alexandra Engen vann i cross country.

– I dag var det även roligt eftersom Dennis Dertell kom fyra och Kim Petersson tia. Oliwer Kangas slog dessutom till med ett silver i herrjuniorklassen, konstaterar förbundskapten Fredrik Ericsson.

Robin Wallner, som har haft en strulig säsong och så sent som förra veckan fick utgå i finalen vid världscuptävlingarna i italienska Val di Sole berättar glatt efter dagens segerlopp:

– Åkningen har funkat bra hela veckan på träningsåken. Banan var rolig och utslagsgivande eftersom den innehöll lite av varje. Målet var självklart en medalj, men ett guld känns som en bonus. Det känns grymt skönt att få ett kvitto på att man är tillbaka på banan igen efter en motig säsong. Att stå högst upp på pallen var ett rejäl lyft för självförtroendet inför sista delen av året, och då framförallt VM.

Fredrik Ericsson kan nu bokföra sitt andra internationella mästerskapsguld sedan han tillträdde som förbundskapten för mountainbike. Han är glad över downhill-åkarnas breda framgångar på europamästerskapet:

– Robin har sett avslappnad men fokuserad ut hela veckan. Med tanke på att han haft lite småproblem under säsongen och därmed inte fått ut sin fulla potential är förstås detta extra roligt. Årets EM höll faktiskt lite bättre standard än förra året, eftersom fler åkare som stadigt går in topp-10 på världscupen kom till start i år. Därför är jag även väldigt nöjd att vi fick in Dennis och Kim bland de tio bästa.

– Vi får heller inte glömma Oliwer Kangas fina insats som räckte till silver i herrjuniorklassen. Han blev bara slagen med några tiondelar av britten Sam Flockhart som är en av få juniorer som har kontrakt med ett proffslag och ofta får ställa upp i världscuptävlingar, säger Fredrik Ericsson, som nu laddar om för de kommande VM-tävlingarna i Kanada i början av september.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittioett med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!