Säsongsrapport från Madelene Olsson | Bicycling.se
Landsväg

Säsongsrapport från Madelene Olsson

15 aug 2013

En deltidssummering av heltidsproffset Madelene Olsson. SM, välbehövlig vila och belgiska kermislopp har Madelenes sommar bestått av. Hur har säsongen hittills förlöpt?

Nu är vi redan långt inne i augusti och tävlingarna avlöser varandra. Efter SM tog jag som planerat en period fri från tävlingar Jag lade först in några dagar extra vila och sen ett längre träningsblock för att bygga upp formen inför resten av säsongen.

Detta var nytt för mig att göra ett break mitt i säsongen, men så här i efterhand kan jag bara se det som positivt. Lite tid hemma tillsammans med en hel del timmar på cykeln gjorde att tävlingssuget kom tillbaka och jag kände mig laddad för att köra sista halvan av säsongen.

Jag och mitt lag Cramo Gogreen reste ännu en gång till Belgien och körde massa kermislopp och där ibland också ett UCI-race. Jag förväntade mig att kroppen skulle kännas seg efter träningsperioden men den svarade förvånansvärt bra när tävlingarna satte igång igen.

Redan andra tävlingen fick jag ett bevis på att formen var på gång, vi fick tidigt iväg Linnea i en utbrytning. Tyvärr blev hennes utbrytningsgrupp för stor och vi ville få upp en till av oss. Efter några försök kom jag iväg med en annan tjej och vi kunde ansluta till Linneas gäng.

Vi jobbade på och klungan var inte ense att jaga ikapp oss. Mot slutet satte Linnea mig i en fin position till ett spurtpris och jag fick en lucka till gruppen. De började stressa för att jaga ikapp mig och i nästa kurva slänger en av tjejerna sig före Linnea och slår i samma veva bort framhjulet på henne! Hon går i backen och i vurpan går bakväxeln sönder vilket gör att hon inte kan fullfölja.

Resten av racet avlöste attackerna varandra i vår frontgrupp och mot mål var vi rätt få kvar, men jag kunde spurta in på en tredjeplats. Tjejerna bak i klungan gjorde ett fint jobb för att vår utbrytning skulle hålla så länge som möjligt och när avståndet till oss var ofarligt satsade de vidare på att få iväg en till från klungan. Det fungerade och Martina kunde köra in på en fin sjundeplats strax innan klungan kom mot mål.

Dagarna efter fortsatte tävlingarna och vi radade upp pallplatser och körde in flera spurtpriser på så gott som alla lopp. Vi hittade verkligen hem i lagkörningen och lyfte oss tävling för tävling och hade riktigt kul. Vi kunde testa olika taktiker olika dagar, ta lärdomar av det ena racet och testa nya grejer på nästa vilket gjorde denna period extra rolig.

Under två och en halv vecka fick vi ihop nio tävlingar, en rätt intensiv tävlingsperiod men givande på många sätt. Det var inte de största racen jag kört men det var nog så tuffa när man hela tiden har målet att köra offensivt. Samtidigt är det svårt att träna lika hårt som man kör på en tävling.

Efter träningsperioden hemma i Sverige var detta precis vad jag behövde. Tuffa och kul dagar på cykel där man hela tiden pressade sig lite extra. Att det sedan resulterade i tre pallplatser och en andraplats i en minicup gjorde inte saker sämre. Allt detta hoppas jag kommer göra gott och vara en bra grund till för resten av säsongen och stundande världscupstävlingar i Vårgårda.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sexton med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!