SCF har fått ny Generalsekreterare | Bicycling.se
Landsväg

SCF har fått ny Generalsekreterare

31 aug 2017

Leif Karlsson har utsetts till ny Generalsekreterare för Svenska Cykelförbundet. Han är sedan 2016 medlem av Svenska Cykelförbundets styrelse och är för närvarande administrativ chef på Stockholm Universitet.

Leif har tidigare varit både tävlingsaktiv och ledare inom cykelsporten. 

Med Leif har vi hittat en kandidat som fullt ut fyller vår kravprofil för den nya Generalsekreteraren. Vi har sökt en person som har gedigen erfarenhet av att leda och utveckla administrativa processer. Vi har dessutom letat efter någon som har god kunskap om ekonomistyrning samt IT-utveckling. Personen vi har sökt efter ska ha varit ansvarig för elitidrottsverksamhet och gärna själv tävlat aktivt. Vi sade från början att det inte nödvändigtvis måste vara i cykel den nya Generalsekreteraren hade tävlat eftersom vi var rädda för att det skulle begränsa urvalet av tänkbara kandidater. Men med Leif har vi fått en person som matchar alla kriterier och dessutom har en gedigen kunskap och erfarenhet från cykelvärlden”, konstaterar Stefhan Klang, ordförande för Svenska Cykelförbundet

Jag är full av entusiasm för att ta mig an utmaningen som GS för Svenska Cykelförbundet. Samtidigt som förbundet har varit framgångsrikt under de senaste åren med två medaljer på senaste OS har vi också en hel del utmaningar. Jag anser det viktigt att få ordning på förbundets ekonomi samt samla alla goda krafter inom sporten för att ta tillvara på den kraft som för tillfället finns inom sporten. Den senaste tidens diskussioner kring sponsorer och landslag har inte gynnat svensk cykel och vi måste snabbt hitta konstruktiva lösningar som gör att vi kan gå framåt.”, säger Leif Karlsson.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugo med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!