Simona Bava – med passion för prylar | Bicycling.se
Cykelkultur

Simona Bava – med passion för prylar

10 apr 2016

Svåra styrlager, snitsiga fälgar, mekställ i köket, cyklar som är konstverk, en cykelnörd i brand och en katt. Vi har besökt en av Sveriges skönaste cykelbutiker, vare sig du pratar webb eller IRL. Häng med till bavabici.com.

Middle of the road och lagom har aldrig varit något för Simona Bava. Det dyker upp en idé och sen finns det inget som kan stoppa det skeende som denna idé satt igång.

Hon pluggade skandinaviska språk på universitetet i Rom. Och då var det väl den naturligaste sak i världen att hon skulle åka till Sverige och fortsätta pluggandet. Och då träffade hon en svensk man, gifte sig, fick barn och blev kvar. Sen skilde hon sig. Och för att skingra tankarna blev hon bodybuilder. Och sen blev hon personlig tränare, för då kan man ju jobba med att bygga. Och sen blev hon cykelintresserad. Köpte en mountainbike. Började jobba på en av Cyklotekets butiker i Stockholm. Hjälpte sedan Arcteryx att skapa webbshop och koncept­butik i Stockholm. Fick därefter kontakt med ett amerikanskt cykelföretags Europakontor och då blev det givetvis jobb på det kontoret i Schweiz. Kom sen hem, sparkade igång nät- och IRL-butiken Bavabici.

Självklart på nåt sätt. I alla fall om man ser till att cykelintresset från och med att hon började meka och byta komponenter på en egen mountainbike tog fart utöver det vanliga.

Det handlar som ni kanske förstår om passion. Så där förutsägbart yvigt som alla mina fördomar om italienare redan hade klart för sig. Till exempel när Simona fick erbjudande om att jobba med cykelmärket Kona på Europakontoret i Schweiz. Hon sålde allt och flyttade dit direkt.

Men det var inte lika passionerat som Simona drömde om.
– Jag såg framför mig att vi skulle meka och hålla på med cyklarna. Passionerat. Men det blev ju bara Excelfiler och snack om marginaler. Så jag ruttnade ganska snart på det. Men jag stannade ett år för att det skulle vara bra för mitt CV. Jag ville flytta hem, men de ville att jag skulle fortsätta jobba med Kona i Sverige, berättar Simona som efter hemflytten startade Bavabici 2010.

Idag när man besöker Bavabici, antingen IRL hemma i Simonas lägenhet som dubblar som webbshop och lager, eller på hemsidan, så slås man av cykelglädjen och passionen för smarta prylar. 


Vill du läsa hela den här artikeln?

Det här är början av en artikel från Bicycling nummer 3 2016.
Du kan läsa hela artikeln och tidningen digitalt genom följande:

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiotvå med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!