Skoda Cycling Team 2017 | Bicycling.se
Landsväg

Skoda Cycling Team 2017

11 apr 2017

Av 1 600 ansökningar har nu 15 cyklister rekryterats från hela Sverige till årets SKODA Cycling Team. Målet är att ta sig runt Vätternrundan på under 8 timmar.

Laget består av totalt 30 personer, varav 15 platser varje år fylls av nya cyklister som ansöker om en plats i laget. Resterande 15 platser fylls av handplockade proffscyklister. Med bra utrustning, fystester och skräddarsydda träningsupplägg från proffstränaren Mattias Reck, är ambitionen att alla 30 cyklister skall rulla över mållinjen tillsammans i Motala efter 30 tuffa men snabba mil.

“Företagets historia började med cykeltillverkning redan 1895. Därför stöttar vi i dag några av världens största cykeltävlingar som Tour de France och Vuelta de España – och självklart också Vätternrundan. Med SKODA Cycling Team bygger vi varje år ett nytt lag av motionärer i Sverige och ger dem rätt förutsättningar för att de ska bli så bra och snabba som möjligt. Men vi vill inte bara hjälpa vårt eget lag, vi vill se cykelsporten växa och samtidigt sporra landets alla hundratusentals cyklister att bli ännu snabbare”, säger Erik Gustafsson på SKODA Sverige.

Fystest på Bosön

Över 1 600 personer ansökte om en plats i årets lag, vilket är mer än 600 fler ansökningar än ifjol.

”Trots det begränsade antalet platser är vi stolta över den otroliga bredd laget utgör. Från Korpilombolo i nordligaste delen av Sverige och hela vägen ner till den sydligaste spetsen i Falsterbo har vi hittat 11 killar och 4 tjejer, där kärleken till cykling är minsta gemensamma nämnaren”, fortsätter Erik Gustafsson.

Intervju med rekryterna

Följ lagets resa här

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!