SM-guld i sprint till Rissveds och Wengelin | Bicycling.se
MTB

SM-guld i sprint till Rissveds och Wengelin

17 jul 2015

Både Jenny Rissveds och Matthias Wengelin kunde försvara sina respektive svenska mästartitlar i sprint när MTB-SM drog igång på Isaberg under fredagen.

Totalt 15 nya svenska mästare i disciplinen sprint (XCE) har korats. Dagen började med tidskval och efter lunch var det dags för finalheat. Som sig bör i sprinttävlingar var det tufft och hårt i samtliga heat och finaler.

I klasserna dam- och herrelit höll favoriterna. Jenny Rissveds och Matthias Wengelin stod som segrare i respektive klass.

Damelit
1:a Jenny Rissveds, Falu CK
2:a Ida Jansson, Falu CK
3:a Sofie Oskarssson IK Jarl Rättvik

– Riktigt kul och publikvänlig bana, häftigt när publiken kan följa åkarna hela vägen, sa Jenny Rissveds direkt efter målgången.

Herrelit
1:a Matthias Wengelin, SCS Racingteam
2:a Emil Linde, Gävle CA
3:a Martin Setterberg, IF Hallby SOK

– Det var lite extra nervöst idag men jag hade en skön känsla från första heatet, och i finalen fick jag en lite dålig start, men det löste sig bra i första kurvan och jag lyckades komma före Emil så det var bra, säger Mattias Wengelin.

Imorgon lördag är det ungdoms-, senior- och veterantävlingar i cross country (XCO). På söndag tävlar eliten och juniorer i XCO. Även nybörjarklasserna får då en chans att känna på SM-banan.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiotre med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!