SM i kortdistans är avgjort | Bicycling.se
Landsväg

SM i kortdistans är avgjort

  Foto: Svenska cykelförbundet
5 jul 2013

Det gick riktigt fort på kortbanan i Halmstad idag. I damklassen var Sara Mustonen, Team Crescent D.A.R.E Staffanstorp, först över mållinjen, och i herrarnas lopp spurtade Markus Johansson, CK Hymer, till sig guldmedaljen.

Banan var ganska knixig med många svängar vilket gjorde tävlingen fartfylld och spännande att följa för publiken.

Efter många attacker lyckades Sara Mustonen till slut slita sig loss efter halva distansen av de nitton varv som skulle avverkas i damklssen. Därefter var det ingen tvekan om att hon skulle köra till sig en guldmedalj. Jessica Kihlbom, Upsala CK kom på en andra placering och Sara Olsson på tredje plats.

– Det känns verkligen kul att få vinna en fjärde guldmedalj i kortdistans. Det var extra kul att det var så mycket publik som hejade längs banan, det gjorde att det hela tiden hände något, säger en nöjd Sara Mustonen.

Herrarna körde till en början avvaktande i en ganska tät klunga. Efter ett antal varv kunde en grupp på tio cyklister bryta sig loss vilket skulle visa sig bli avgörande utgången av tävlingen. Det blev slutligen Markus Johansson, CK Hymer, som kunde rycka sig loss och cykla över mållinjen som svensk mästare i kortdistans.

– Det var så klart jättekul att få en guldmedalj på kortdistans. Vårt team har cyklat bra på alla tävlingar hittills i år och det känns bra att det gav resultat även på ett mästerskap. Det kändes riktigt kul att det höll, säger en nöjd Marcus Johansson.
Silvermedaljen gick till Niklas Gustavsson, Team Kungälv IS, och bronset till Johan Svensson, CK Bure.

Adam Axelsson från Falköpings CK blev svensk mästare i kortdistans juniorer.

Mer information

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextioett med siffror i fältet här

Mest lästa just nuFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!