Sök Silver Emmas stipendium | Bicycling.se
Cykelkultur

Sök Silver Emmas stipendium

22 okt 2018

Driver du en förening eller cykelklubb, eller har din organisation kanske något spännande projekt på gång som du behöver lite extra hjälp med?

Fram till den 31 december i år har ni chansen att ansöka om ett stipendium på 20 000 kronor. Bakom stipendiet står Svenska Cykelmässan och i juryn sitter bland annat Emma Johansson. 

Syfte med stipendiet:
Stipendiet skall bidra till utvecklingen av barns och ungdomars aktiviteter inom cykelsporten. Det ska motivera till cykling i allmänhet med betoning på såväl bredd och nöje som elit inom tävlingscykling i alla grenar. Bidraget går till en förening, klubb, projekt eller ledare i Sverige som har befintlig verksamhet där det kan dokumenteras att den bidrar till stipendiets syfte och inriktning.

Nominering/ansökan
Ansökan om stipendium kan ske personligen av den/de som driver verksamheten eller genom att en verksamhet nomineras av utomstående parter. Nominering/ansökan för 2019 års stipendium görs via e-post till info@bramassor.se senast den 31 december 2018. Notera SilverEmmas Stipendium i adressraden.

I nominering/ansökan behöver man behandla följande:

  • Vem/vilka står bakom och driver verksamheten och vad handlar den om och vilka mål har den?
  • Vilka långsiktiga planer har du/ni för verksamheten?
  • Om du/ni skulle tilldelas stipendiet vad skulle pengarna då användas till?

Glöm inte att ge oss fullständig adress, e-post och telefon till kontaktpersonen/er samt om du dina egna kontaktuppgifter om du nominerar någon.

Stipendiet:
Utbetalas av Svenska Cykelmässan/BraMässor Sverige AB och tilldelas en utvald sökande/nominerad varje år. 2019 är stipendiet på 20 000 kronor. Observera att stipendiet alltid betalas till en klubb eller ideell organisation.

Juryn:
Juryn för 2018 års stipendium består av Emma Johansson, Stefan Klang, ordförande Svenska Cykelförbundet, Joakim Stenberg, VD branschföreningen Cykelbranschen samt Andreas Danielsson, Friluftsfrämjandet.

För mer information om stipendiet kontakta Bo Magnusson, Svenska Cykelmässan på bo.magnusson@bramassor.se.

 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiosex med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!