Soloseger av Kessiakoff i Österrike | Bicycling.se
Landsväg

Soloseger av Kessiakoff i Österrike

4 jul 2011

Fredrik Kessiakoff (Pro Team Astana) tog sin första proffsseger på landsväg under måndagen när han körde ifrån alla sina konkurrenter upp till målet på Kitzbüheler Horn, på den andra etappen av Österrike runt.

– Det är en dröm. I början av etappen kände jag mig inte så bra men den höga farten till Kitzbüheler Horn gjorde att det blev bättre. Jag attackerade och det visade sig hålla hela vägen till mål, säger Fredrik Kessiakoff.

När klungan gick in i målstigningen, Kitzbüheler Horn, var det Fredrik Kessiakoff som attackerade först. Han gick iväg solo och skaffade sig en bra lucka. Bakom kom sedan en offensiv från Thomas Rohregger (Team Leopard-Trek), Leopold König (NetApp), Denis Menchov (Geox-TMC) och Carlos Sastre (Geox-TMC). Men de hade inte krafter nog att köra ikapp svensken som höll undan med hela 1:14 till tvåan Mauro Santambrogio (BMC Racing Team). Leopold König blev trea, distanserad med ytterligare fem sekunder.

Denis Menchov föll igenom och rullade i mål först på 11:e plats, 2:59 efter Fredrik Kessiakoff.

Segern innebär att Fredrik Kessiakoff kommer till start på den tredje etappen med ledartröjan på sina axlar. Han leder med 1:18 före Mauro Santambrogio.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiofem med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!