Storbingo för Erlandsson och Berglund i Turkiet | Bicycling.se
MTB

Storbingo för Erlandsson och Berglund i Turkiet

10 maj 2011

Åsa Erlandsson och Ann Berglund svarade för en dubbelseger vid den internationella mountainbiketävlingen i Turkiet, International Polonezkoy Adampol MTB Cup.

Tack vare landslagsledningens smarta matchning, fanns de svenska MTB-cyklisterna, Åsa Erlandsson och Ann Berglund med i den internationella kategori C1 tävlingen. Målsättningen var klar för mini-truppen under ledning av Anders Ljungberg: Plocka viktiga UCI-poäng.

Loppet gick i Polonezköy, cirkaa tre mil utanför Istanbul. Banan var mycket kuperad och mycket fysiskt krävande med sina branta stigningar, men utan större tekniska svårigheter. Tävlingen hade lockat cirka 20 startande på damsidan och på herrsidan var det närmare 80 deltagare. 

Det kunde inte gått bättre. Åsa Erlandsson, Varbergs MTB vann och Ann Berglund, IKHP tog andraplatsen. De två topplaceringarna ger Sverige 100 viktiga UCI-poäng och betyder bättre startpositioner för de två vid kommande internationella tävlingar. 

- Riktigt kul för tjejerna som har ytterligare en fjäder i hatten och poäng som tar dem framåt i startleden. Sen är det ju även en viktig sten i OS-bygget, kommenterar förbundskapten Fredrik Ericsson den internationella dubbelsegern. 

- Jag kan inte vara annat än supernöjd med dagens race, kvittar Åsa Erlandsson.

- Det första varvet var lite hetsigt och vi kom tidigt ikapp herrjuniorerna, men sen hittade jag ett bra flyt. Jag tyckte inte jag körde fort, men matade på i ett jämt tempo och hade bra tryck i benen hela tävlingen. Det är alltid lite klurigt att bedöma hur hårt man ska gå på uppför när det är så pass backigt som dagens bana var, men det höll ju fint idag. Jag gick upp i ledningen efter första varvningen och utökade successivt avståndet, så det kändes bra, säger Åsa.

Loppets tvåa, Ann Berglund, tyckte att banan var tuff och hade det dessutom extra tungt med en förkylning i kroppen.

- Jag försökte köra smart och spara krafterna till de långa och branta backarna. Totalt sett är jag väldigt nöjd med loppet, konstaterar Ann Berglund. 

För tidigare utlandsproffset var detta Anders Ljungbergs egentliga första landslagsledaruppdrag och det kunde ju inte gått bättre.

- Det här gav mersmak, säger Anders Ljungberg.

- Efter en del strul med trasiga delar och licenskrångel levererade tjejerna precis när det behövdes. Jag är hur nöjd som helst med vad de visade ute på banan. De hittade snabbt sitt eget tempo och kunde sedan dryga ut sin ledning till flera minuter. Bäva alla i Sverige när tjejerna åter är på svensk mark, konstaterar Anders Ljungberg.

Resultat 
1. Åsa Erlandsson, Sverige 
2. Ann Berglund, Sverige 
3. Eszther Doza, Ungern 

Källa: Svenska Cykelförbundet/Media.Namke
Foto: Anders Ljungberg 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugonio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!