Storsatsning i Båstad på Landsvägs-SM 2018 | Bicycling.se
Landsväg / Tävlingar

Storsatsning i Båstad på Landsvägs-SM 2018

19 nov 2017

Svenska Cykelförbundet slår för första gången på många år ihop alla mästerskapstävlingar i landsväg (linje och tempo) och skapar ett stort SM för alla tävlingsklasser – elit, junior, ungdom, master och paracykel - under en och samma vecka i slutet av juni.

Alla lopp kommer att arrangeras inom ramen av Båstad Bike Week där man nu samlar både SM-tävlingar, motionslopp, guidade turer och diverse kringevent. Cykelveckan i Båstad blir ett unikt samarbete mellan Svenska Cykelförbundet, Cykelklubben Bure, Båstad Bike Week, Båstads kommun och Event in Skåne.

- Det blir en cykelvecka för såväl elitcyklisten, motionscyklisten och den nyfikna. Vi ser fram emot en härlig vecka där vi lyfter cykelsporten i Sverige, säger Leif Karlsson, tillträdande generalsekreterare på Svenska Cykelförbundet.

SM-loppen kommer att arrangeras av Cykelklubben Bure, en av Sveriges äldsta cykelföreningar.

- Vår klubb är stolt över att få arrangera dessa SM-tävlingar i landsväg, det kommer att bli tuffa tävlingar i vackra omgivningar. Det skall bli extra roligt att få bjuda på en tävlingsvecka med alla klasser samt en mängd andra cykelaktiviteter under veckan, det här kommer att bli en riktig cykelfest säger Mikael Jersby, ordförande CK Bure. Motionslopp på landsväg, mountainbike och Rogaining samt kringevent under veckan arrangeras av Båstad Bike Week. 

– Vår ambition är att skapa attraktiva aktiviteter för både publik och motionscyklister inom MTB och landsväg. Vår ambition är även att motionscyklister ska få en möjlighet att köra SM-banan berättar Morten Sellaeg, projektledare för Båstad BikeWeek.

Båstad har redan idag många cyklister som kommer för att träna på de kuperade och lågt trafikerade landsvägarna uppe på Hallandsåsen. Vi är väldigt glada över att stå som värd för denna storsatsning hos Svenska Cykelförbundet, berättar Karin Bengtsson, Vd på Båstad Turism och Näringsliv. Vi arbetar för att bli en av de bästa destinationerna för en aktiv livsstil och därför är det extra roligt att få stå som värd för detta cykelarrangemang.

Information om SM-tävlingar, motionslopp och event i Båstad finns framöver hos www.bastadbikeweek.se, som också blir cykelveckans officiella webbplats. 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiotvå med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!