Svensk effektmätare under utveckling | Bicycling.se
Prylar

Svensk effektmätare under utveckling

20 jun 2013

Att konsekvent och pålitligt kunna mäta effekt på cykel har hitintills varit en mycket dyr historia. Swedish Adrenaline i Halmstad utvecklar ett pedalbaserat system som skall utmana de stora giganterna på pris och funktionalitet.

Vi står inför en revolution i hur vi betraktar cykelträning. Att kunna mäta hur mycket effekt vi producerar i cykelsadeln har varit den heliga graal i träningskretsar. På marknaden idag finns ett antal produkter som alla med mer eller mindre precision mäter eller estimerar din prestanda. Vad dessa vevarms- eller navbaserade system har gemensamt är att de alla, för den glade motionären, är mycket dyra.  

Det Halmstadsbaserade företaget Swedish adrenaline har för avsikt att förändra detta faktum till det bättre med ett pedalbaserat effektmätningssystem som skall vara konkurrenskraftigt prissatt. 

Det vi i dagsläget känner till om om systemet är att det är helt inbyggt i pedalerna utan några utanpåliggande delar eller kablar. Vilka pedaler som systemet kommer integreras i är ännu inte bestämt.

Pedalerna skickar en signal till den befintliga cykeldatorn som kommunicerar enligt ANT+ eller Bluetooth-protokollet. Swedish adrenaline säger vidare att deras system bygger på en teknik som skiljer sig från Garmins och Polars pedaleffektsystem som de hävdar är känsligt för temperaturskillnader. 

Swedish adrenaline:

- Vår effektmätare bygger på en unik teknologi som både är stabilare och smidigare att hantera än de effektmätare som finns på marknaden idag, säger Pelle Viberg, teknisk chef och VD på Swedish adrenaline.

De första prototyperna skall testas i slutet av sommaren. Den planerade lanseringen är satt till våren 2014. 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextioåtta med siffror i fältet här

Kommentarer


2013-06-20 13:37   Sven-Erik

Bara att hoppas att de inte är ytterligare ett tillskott i kön som bildas av Brimstone och Garmin. Sedan är ju frågan om det är i konkurrens med SRM eller Power2Max eller Stages?

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!