Svenska Cykelförbundet lanserar första SWE Cupen i e-sport | Bicycling.se

Svenska Cykelförbundet lanserar första SWE Cupen i e-sport

12 dec 2019

För första gången någonsin så kommer du att kunna tävla i en cup på Zwift med enbart svenska cyklister

Cupen är en frukt av ett samarbete mellan Svenska cykelförbundet (SCF) Guided Heroes, Wahoo och Swedish Zwift Riders.

“Det här samarbetet ger en fantastisk möjlighet för våra medlemmar att utmanas och hålla cyklingen igång i vinter. Vi hoppas även att motionärer och nya cyklister som idag tränar på Zwift blir nyfikna på oss som förbund och cykelsporten i stort”, säger Peo Johansson på SCF.

Det här blir den officiella SWE Cupen i e-sport för svenska cyklister och kommer hållas på plattformen Zwift. För att tävla i cupen behöver cyklisten en licens från SCF eller bli gratis medlem i Swe Cycling Club. Det blir en cup med fem tävlingar under vintern, första deltävlingen hålls 9:e januari och sedan varannan vecka. Det blir en klass för damer och en för herrar och de fem första i varje klass får pris.

På Svenska Cykelmässan 22 mars hålls ett extra uppvisningslopp med inbjudna toppcyklister. ”Vi har många adepter som uppskattar att få köra strukturerade pass och tävlingar mot och med andra cyklister”, säger Conny Björnehall som är ansvarig för e-sport på Guided Heroes. Tillsammans med SCF hjälper vi människor att träna effektivt på alla plattformar. Vi arrangerar social rides och ett pre race varannan vecka för att förbereda dig inför nästa SCF SWE Cup-lopp”, avslutar Björnehall.

Swedish Zwift Riders har följt och sett vad som händer på den internationella scenen och är mycket glada över att Svenska Cykelförbundet är en av de första nationella förbunden som har omfamnat inomhuscykling och e-sport.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiofyra med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!