Sverigeloppet återvänder | Bicycling.se

Sverigeloppet återvänder

30 jan 2017

Sverigeloppet, som genomfördes första gången 1951, får nypremiär den 4 augusti 2017. Då startar cyklisterna i Haparanda för att sju dagar senare nå målet i Ystad.

– Det är en idé som jag burit på i många år och som nu äntligen realiseras. Det blir en resa genom Sverige som är svår att beskriva. Jag testade banan nu under sensommaren och den slår det mesta jag upplevt i cykelväg, säger Bernt Johansson, OS-guldmedaljör och cykellegendar, men också banchef och del av tävlingsledningen.
Sverigeloppet är cirka 180 mil fördelade på dagsetapper om 20 – 30 mil. Det första året är deltagarantalet satt till cirka 100 cyklister, som deltar i lag med fokus på motion och upplevelse. Varje kväll är det gemensam middag och genomgång av nästa etapp.
– Visst är det tidtagning, men här är det ändå upplevelsen och att ha åkt genom Sverige som kommer att sätta avtryck. Etapperna kan låta långa, men väldigt många cyklister har den ork som krävs. Är du till exempel i form för att åka Vätternrundan på under tio timmar så klarar du detta, säger Johansson.

Anmäla dig kan du göra här

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiofem med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!