SWE-Cup XC 2013 | Bicycling.se
MTB / XC

SWE-Cup XC 2013

Magnus Darvell
7 jan 2013

I ett pressmeddelande berättar arrangörerna bakom XC-cupen om arbetet inför 2013.

Pressmeddelande:
För grengruppen i MTB innebär denna tid på året ett skede där vi ska sy ihop den kommande säsongen för att lyfta svenska XC-cupen flera snäpp jämfört med föregående år. Detta gör vi på flera sätt där vi vill nå ut till nya och gamla cyklister på ett mer effektivt vis genom att göra cupen med lättillgänglig. Bland annat kommer den nya hemsidan för cupen, www.xc-cupen.se, öppnas så snart tävlingsdatumen är spikade för att förenkla kommunikationen med deltagarna. Dessutom har vi turen att ha med oss tidningen Bicycling som mediapartner vilken kommer att vara med och stötta cupen under året vilket vi självklart är mycket tacksamma för. Vi är enade i vårt mål att locka fler cyklister till startlinjen och göra arrangemangen till den folkfest de kan vara.

Just vad gäller arrangemangen kommer vi se en del förändringar för att bli mer attraktiva som cup. Vi jobbar exempelvis hårt för att kunna erbjuda våra elitcyklister de prispengar de förtjänar då många gör stora uppoffringar för att satsa på sin idrott. Även för andra klasser blir det vissa förändringar där vi tänker oss att samtliga veteranklasser startar gemensamt och kör samma distans för att få tätare tävlingar med mer nerv.

Under januari kommer tävlingsarrangörer för året att bekräftas samtidigt som Svenska cykelförbundets styrelse fattar beslutar om budgeten för MTB. Därefter kommer vi kommunicera alla förutsättningar för SWE-Cup XC 2013.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittioåtta med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!