Tecknad cykelkonst i Malmö | Bicycling.se
Cykelkultur

Tecknad cykelkonst i Malmö

3 apr 2014

Konstnären Daniel Andersson ställer ut några av de mest berömda bergsklättringarna i cykelvärlden på ett café i Malmö. Hur då?

Daniel Andersson, född 1982, har studerat på Konstfack och ställer just nu ut sin konst på kaffebaren Solde i Malmö. Á disparaître heter utställningen och föremålen är en rad teckningar på några av de mest berömda bergspassen i cykelvärlden.

 Den vita jätten i Provence, även kallad Mont Ventoux. Teckning av Daniel Andersson.

Alpe d´Huez, Col du Galibier och Col du Tourmalet ringer med all säkerhet en klocka för dig som har följt sändningarna från Touren eller Girot på TV. Klättringen som Bicyclings Åsa Eriksson gav sig i kast med på Mallorca, Sa Calobra, finns också förevigad av Andersson. 

Konstnären själv. 

Daniel Andersson:

– Var i ligger det vackra i att plåga sig uppför ett berg? Poesin i att förvinna bort i från klungan. Ensamheten. Det är frågor jag utgått ifrån när jag skapat mina cykelrelaterade konstverk.

– Mina senaste verk är en stor serie väldigt detaljerade teckningar som föreställer satellitbilder över legendariska bergsklättringar som figurerat i cykellopp över hela Europa. Först hade jag tänkt göra ett par stycken, men det är svårt att sluta, nu är de över 50!

Priset för en inramad teckning är 2500 kronor. Utställningen pågår till och med sista april.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiotre med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!