Test: Adidas Zonyk Aero | Bicycling.se
Prylar

Test: Adidas Zonyk Aero

5 jun 2017

Zonyk Pro finns kvar på marknaden, men nu har Adidas också släppt uppföljaren Zonyk Aero. Den största och synbara skillnaden är att bågen saknar kanten under linsen.

Adidas menar att det underlättar ditt perifera seende när du har attackerat i täten och behöver snegla bakåt för att se vad som hände med de andra i fältet. Men man behöver inte vara tävlingscyklist för att uppskatta ett brett seende. Det räcker att cykelpendla i storstadstrafik en dag, eller cykla i en tajt klunga med kompisarna, för att inse att den där snabba blicken över axeln varje gång du ska röra dig i sidled blir mycket mer effektiv ju mindre som är i vägen för ögat.

Zonyk Aero finns i två storlekar, med flera justeringsmöjligheter, samt i flera olika varianter av filter, samt svettskydd som du kan välja att plocka bort om det inte behövs. Byter lins gör du fort och enkelt, men väljer du en dyrare modell med Vario-lins kommer den att ändra från klara till mörka när ljuset förändras. Det är sällan vi brakar rakt in i kolsvarta tunnlar, men när vi kör i väldigt växlande väder, samt in och ut ur skuggiga partier på mörka skogsvägar, märker vi att glasögonen följer med i förändringarna bra. Även deras Light Stabilizing Technology gör att kontrasterna förstärks på ett behagligt sätt.
Helt imfria glasögon finns inte, och när vi stannar till en stund samlar även Zonyk Aero upp lite ånga på insidan – det försvinner dock imponerande kvickt så fort vi är i rörelse igen.

Om ett par glasögon klarar vinterpendling, med allt vad det innebär, från dålig sikt, krångliga trafiksituationer, trängsel, gryning, skymning och växlande väder – ja, då klarar de det mesta du kan tänkas utsätta dem för. Och det gör Zonyk Aero.
De är framtagna i samarbete med cyklisterna i Team Movistar, och tillverkas av glasögonspecialisten Silhouette i Österrike.

+ Bra perifeer vy, skön lins med fin kontrast, lätt båge i två storlekar och flexibel justerbarhet för bästa passform.
- Går inte att slipa, men du kan beställa särskilda clip-ins för ditt synfel

Vikt: 32 gram

Pris: 1 700 – 2 700 kronor, beroende på modell och lins

Leverantör: Adidas Sport Eyewear

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtionio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!