Test: Alé R-EV1 Rumbles | Bicycling.se
Prylar / Landsväg

Test: Alé R-EV1 Rumbles

20 jul 2018

När du vill våga synas

I uppkäftigt gula och orangea färger stormar Emilia Fahlin över mållinjen på damernas World Tour i Vårgårda 2016 – armarna åker upp i luften. Hon är först. Ögonblicket är vårt första känslomässiga möte med det italienska klädmärket Alé och designen med de grälla färgerna etsade sig för evigt fast på näthinnan.

Sedan dess har Fahlin bytt proffslag och klädleverantör, men nyfikenheten hos oss har levt vidare. Klungans skrikigaste cykelstass – hur är den egentligen att cykla i? Därför har vi nu lagt vantarna på Alés tröja och bibs – R-EV1 Rumbles – som finns för både dam och herr. Och vi blir inte besvikna.

Byxorna är både sköna och smickrande, med breda benslut som är lite lätt gummerade, men långt ifrån den där täta och klistriga känslan som blir irriterande när du jobbat upp lite kroppsvärme. Materialet är fast, tåligt och osladdrigt, och tillsammans med några välplacerade plattsömmar får du både bra kompression och en form som är funktionell och följsam för cykling. Snyggt blir det också. Vi gillar även paddingen som är lagom tjock och sitter där den ska. Självklart är den olika för dam och herr.

Tröjan är i ett lite tunnare material och har hög racingkänsla, med smala tajta ärmar och en tunn krage. Klart lämplig för svensk högsommar. 
Dragkedjan är lång och tröjan har fyra fickor på ryggen, varav en har ett blixtlås. Precis som på bibsen är alla sömmar fint utförda och hela plagget andas kvalitet. De svarta panelerna på sidorna ger oss dessutom ett visst estetiskt lyft med illusionen av en slimmad figur. Det enda vi har att invända är att de ganska tajta ärmarna – som har lätt gummerat grepp – kanske inte passar alla som ibland även tränar överkroppen. Men har du en klassisk cykelhydda kommer det inte bli ett problem.

Mest av allt gillar vi ändå Alé för den höga synbarhetens skull. Det handlar inte bara om de starka fluo-färgerna, utan också om flera reflekterande detaljer. För nu har vi väl ändå snart ledsnat på att se (eller snarare inte se) svartklädda skuggor i vägrenen? Våga ta din plats i trafiken – och våga synas!

Alé R-EV1 Rumbles
Cirkapris: tröja 1 130 kronor.
Cirkapris: byxa 1 250 kronor.

Liknande modell för klubbeställning med egen design (minst 10 byxor och tröjor)
Cirkapris: tröja 1 000 kronor.
Cirkapris: byxa 1 020 kronor.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiotre med siffror i fältet här

Mest lästa just nuFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!