Test: Arc’teryx A2B Hardshell Blazer | Bicycling.se
Prylar

Test: Arc’teryx A2B Hardshell Blazer

3 dec 2017

Gore-Tex och Gore C-Knit-teknik är grunden i pendlarkavajen A2B Hardshell Blazer från Arc’teryx, vilket gör att den har samma vind- och vattentäta funktion som en vanlig skaljacka, samtidigt som den är lätt och försedd med ventilationshål i ryggen.

Blazern finns för både dam och herr, där dammodellen har ett klassiskt kvinnligt snitt. Båda är något längre ärmar och rygg för att fungera i cykelsammanhang. När du viker upp kragen finns en reflex i nacken, precis som längst ut på ärmarna. De sistnämnda går enkelt att vika in när du lämnat cykeln och vill se ut som en vanlig människa igen. Kavajen har två fickor med laminerade vattentäta blixtlås och knäpps ihop med tryckknappar på framsidan, som försluts i tre lager, så att det du håller dig skyddad från vind och vatten. Kavajen finns i svart och blågrått.

Det här är ett lyxigt och elegant skalplagg med fin design, matt yta och snygga sömmar. Passformen och funktionaliteten rimmar väl med cykling, och vi kombinerar gärna det här plagget med en merinoulltröja under. När du klivit av cykeln är det bara att kliva rakt in på jobbet eller det viktiga mötet. Det enda som vi inte riktigt får att stämma överens med den bilden är det försiktiga prasslandet som den här typen av material ändå innebär.

I Arc’teryx pendlarkollektion A2B finns också byxor, jackor, shorts och tröjor för den urbana cyklisten.

 + Snyggt och funktionellt

- Lite prasslig

Cirkapris: 4 450 kronor
Arc’teryx

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiosex med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!