Test: Bontrager Meraj | Bicycling.se
Prylar / Landsväg

Test: Bontrager Meraj

7 jun 2017

Vi hör ibland argumentet ”det duger åt mig” från motionärer som är anmälda till motionslopp, men bara siktar på att ta sig runt. Och visst kan kostnaderna skena iväg när man börjar ägna sig åt cykel, men två produkter du aldrig bör snåla på är cykelbyxor och cykelskor.

Ju fler timmar du tänker sitta på cykeln, desto viktigare är det att rumpa och fötter trivs.

Komforten är alltid viktigast när det gäller dina tre kontaktytor med cykeln: säte, händer och fötter. Så fort någon av dessa kroppsdelar börjar känna sig obekväm kommer det genast gå ut över din effektivitet, styrka, uthållighet och snabbhet på cykeln.

Men till skillnad från säte och händer har fötterna – via skorna – också det viktiga uppdraget att överföra din trampenergi till cykeln, med så liten förlust som möjligt på vägen.
Tajt, hård och synnerligen bekväm är alltså den komplicerade formeln för en lyckad cykelsko. Den bör heller inte väga för mycket, eftersom dina tramptag är en del av den roterande massan.

Vi provkör landsvägsdojan Meraj från Bontrager – en damsko som motsvaras av herrmodellen Veloci från samma varumärke. Både herr- och damskon har en okomplicerad snörning med ett kardborreband längst ner och ett Boa-spänne högre upp. Den damanpassade In Form-lästen smiter åt mjukt och behagligt runt foten och själva utrymmet och tåboxen inne i skon har plats för en medelstor fot. Skon har också några meshpartier för ventilationens skull.

På Bontragers styvhetsindex från 1 till 14 landar Meraj och Veloci på 10. Det är fullt tillräckligt för de flesta som inte tillhör den spurtande herreliten, och för oss är det mer än nog. Vi känner oss helt trygga med att den här skon varken flexar eller glappar, samtidigt som den är lätt och komfortabel nog att få oss att längta efter långa pass.

Finns i storlekarna 36-43 (Meraj) och 39-48 (Veloci). 

+ Bra kombination av komfort och styvhet

- Vita skor är snygga, men svåra att hålla rena

Vikt: 400 gram paret
Pris: 2 200 kronor
Bontager Meraj

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiotre med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!