Test: Gripgrab Racethermo hi-vis | Bicycling.se
Prylar

Test: Gripgrab Racethermo hi-vis

1 nov 2019

För den som inte vill eller kan investera i en ordentlig vintersko har skoöverdrag länge varit det givna alternativet för cykling i regn eller iskyla, åtminstone om man vill ha kvar sina tår.

Skoöverdrag kan vara lite bökiga att få på och sitter sällan helt 100. Oftast fästs de med en dragkedja som sitter i hälen. På danska GripGrabs senaste vintervarianter har man skippat denna helt. Innan man sätter på sig skon sätter man på sig överdraget som man sen drar över skon och fäster med en kardborrerem under skon. Det blir enklare att få på och de sitter även bra runt sulan på skon. Genialiskt tycker vi.

Racethermo är i 4mm neopren, vilket täcker in ganska många av de nedre hacken på termometern. För de dagar då det är så kallt att ”kvicksilvret” dränerats ur termometern finns även varianten Arctic som är fodrad på insidan och har en något mer gummerad yta på utsidan. Båda finns i varianter för både mtb och landsväg, alla har kevlarförstärkning i tån. Förutom en liten reflex på hälen har överdragen även fäste för lampa. Ett litet tips på vägen är förresten att tejpa igen de ventilationshål som finns i sulan på många cykelskor, att ge vatten och vind en bakväg är bara onödigt.   

 +Enkelt och avskalat gör det hållbart och funktionellt.

­–Nackdelen med skoskydd är som alltid, att de är svårare att gå i en sko med skoskydd än utan. Främst för att de lätt lossnar i tådelen.  

Pris: Från ca 500 kr

GripGrab

 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtionio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!