Test: Icebreaker Merinoloft Ellipse | Bicycling.se
Prylar

Test: Icebreaker Merinoloft Ellipse

14 jun 2017

Någon utpräglad eller uttalad cykeltröja är inte det här. Men Icebreaker från Nya Zeeland satsar ändå hårt på kläder för aktivt liv, där merinoullen är hjärtat i nästan alla plagg. Det här är en jacka som håller vinden och värmen på rätt sida.

Det har sagts minst tiotusen gånger förr och vi säger det igen – ull är oslagbart i lynnigt väder, och när din kropp både får utstå svett från insidan och regn och kyla från utsidan. Det utvecklas ständigt nya supermaterial som till exempel ska hålla dålig lukt på avstånd. Men även här är ullen oslagbar, tvärtemot högteknologiska textilier som ofta kan lukta död redan efter ett hårt pass.

Den här jackan heter Merinoloft Ellipse, den är självklart baserad på ull, men har en vindskyddad och isolerad front som tar hand om kylande luft väldigt bra. Den har två sidofickor och en bröstficka med ingång från insidan. Även om cyklister inte är målgruppen för den här jackan så gör den sig bra i sadeln med både armar och baksida som både täcker och räcker hela din kropp, oavsett hur aero du är på cykeln. Passformen är tight om du har en normalbyggd kropp och den stretchar bra i alla ledder.

Ellipse är inget för varma sommardagar, men klockren på vintern liksom en kylig höst eller vårdag. Är du stigcyklist kan vi varmt rekommendera att du ger utrymme för den i rycksäcken. Eftersom insidan är täckt av ull så gör den sig bra även direkt mot en bar överkropp, tillexempel vid fikat eller efter avslutat pass. Och den finns i både dam- och herrmodell, samt som väst.

 + Mysig med bra passform och funktion för cykling i kyligt väder

- En enkel ryggficka hade matchat cykling bättre än sidofickorna

Leverantör: Icebreaker

Pris: 1 995 kronor

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttioåtta med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!