Test: Kärcher OC3 | Bicycling.se
Prylar

Test: Kärcher OC3

22 okt 2019

Portabel och batteridriven cykeltvätt med inbyggd tank - en problemlösare av rang

Hösten och vintern är här, med sig i bagaget har den regn och lera och söl. Nu slutar vi inte cykla för det men den lilla processen som krävs när man kommer hem med en lerig och skitig cykel är, handen på hjärtat, inget vi direkt njuter av.

Bor man i villa med hund och Volvo är det en mindre smärtsam sak, då är det troligtvis bara att vrida på trädgårdsslangen och din cykel är snart renare än när turen började. Bor man i lägenhet är visan annorlunda. Har du tur har du slang på gården eller en närliggande bensinmack med cykeltvätt, andra mindre bra alternativ är duschen eller en spann med vatten. För de som testat det sistnämnda vet att det oftast krävs betydligt mer än en spann, med en blöt hall och trappuppgång som följd.

Kärchers OC3 är något så fiffigt som en batteridriven och högst portabel högtryckstvätt med integrerad tank. Eller ja, högtryck är kanske att ta i. Men man får i alla fall i gång en duglig liten stråle ur munstycket. Då det alltså inte rör sig om något direkt högtryck är den skonsam mot lager och annat som i vissa fall kan vara lite känsligt för just högt tryck. Munstycket som sitter på en 2,5 meter lång spiralslang ligger vid förvaring dolt under vattentanken. Tanken i sig är på fyra liter, vilket nätt och jämt räcker till en cykel. Har man fler cyklar att tvätta så kan man bunkra upp med några extra flaskor eller dunk vatten. Enligt Kärcher ska batteriet räcka till 15 minuters tvättande, vilken kan låta lite, men längre än så brukar man sällan behöva tvätta sina cyklar och batteriet räcker för att tömma cirka fem vattentankar á fyra liter. Enheten är kompakt och väldigt enkel att använda. Fyll på tanken, ta fram slangen, sätt på den och den är redo. Nu är det lätt att låta superlativen hagla, men vi kan väl fatta oss kort och säga att vi är ganska sålda på denna problemlösare. Kruxet är bara att vi nu blev av med en av våra ursäkter – den om att vi inte orkar mecka med cykeltvätt – för att hoppa cykelturen när vädret är som värst.

+ Superenkel att använda och ladda och går att köpa med ett litet kit för just cykeltvätt, med en liten borste och tvättmedel. Passar även bra i bilen. 

- Kanske att locket till vattentanken kunde få vara av skruvtyp och att spännena som håller fast cykellådan kunde varit något mer robusta.  

Tips: Fyll tanken med varmt vatten och passa på att spola av dina skor och kanske ben när du ändå håller på!

Pris: 1 695 kronor + 449 kronor för cykellådan.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiofem med siffror i fältet här

Kommentarer


2019-10-25 08:59   Ville Merlöv

Som extra vatten tank använd förbrukade spolarvätska påsar har samma volym o tar ingen plats när do är tömda

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!