Test: Koo Open | Bicycling.se
Prylar / Landsväg

Test: Koo Open

12 okt 2017

Italienska hjälmtillverkaren Kask har gett sig in i matchen om cykelglasögon genom att släppa Koo. Ett par glasögon som är tänkta att passa perfekt ihop med din hjälm från samma varumärke.

Glasögonen finns i tolv hjälmmatchande färger och har lenser från Zeiss. Skalmarna fäller man inte in på vanligt sätt, utan de viks istället 180 grader inåt mot glasögonen. Det är en kul detalj som gör att du kan vinkla ner brillorna i exempelvis en klättring, för att släppa ut lite imma, men som också gör att det blir lättare för glasögonen att hamna snett i hjälmen när du parkerar dem där.

Vi har provat Koo ihop ned en Protone från Kask, och glasögonen sitter riktigt bra i hjälmen, särskilt om de inte vänds upp och ner.
Det följer med två olika gummerade näsdelar, som har vardera två olika lägen och skalmarna går alltså att justera i flera lägen neråt. Glaset i linserna är behagligt att titta genom och ramen runt linserna ger ett brett synfält. Det följer även med en klar lins i köpet. Fotokromatisk lins finns att köpa separat.

Koo Open
+ Flera justeringsmöjligheter, behaglig lins med hög kvalitet
- Den justerbara skalmen gör att glasögon ibland hamnar snett i hjälmen
Vikt: 35 gram

Cirkapris: 2 000 kronor
Leverantör: Merida

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittioåtta med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!