Test: Lake MX 145 - X - Slimmad värme | Bicycling.se
Prylar

Test: Lake MX 145 - X - Slimmad värme

6 jan 2019

MX 145 är närmast att betrakta som en ung klassiker i vinterskosamanhang och har genomgått några uppgraderingar genom åren.

I grunden hittar vi vaxad canvas, läder, ett vattentätt membran och en lagom styv sula i greppvänligt gummi. Den senaste varianten är bantad något ytterligare och väger nu strax under 500 gram per sko i storlek 43.  Man har även adderat ett snabbfäste för boasystemets övre miniremmar vilket gör det lättare att koma i och ur skon, eller kängan för att vara korrekt. Även om den fungerar finfint tycker vi att lösningen är något plastig. 

Så länge man inte spänner det övre boaspännet för hårt flexar skon bekvämt och bra runt ankeln under hela tramptaget. Bra grepp när man går i dem och för de allra lerigaste dagarna finns sedvanlig plats för extra dubbar vid tåläge. 

Vi gillar att skon är i naturmaterial som bomull och läder, men om skon skulle blir genomvåt så kommer du behöva torka ur den ordentligt innan nästa cykeltur. Skon gör sig bäst för halvblöta turer runt nollsträcket så det är inte den varmaste skon vi testat och inte heller den mest vintriga i Lakes sortiment. Det gör den samtidigt något mer mångsidig och den funkar lika bra för äventyrscyklisten som till kallare crosscykling eller leriga stigäventyr. 

+ Slimmad sko med lagom mycket värme.

- Plastbitarna som funkar som snabbspänne för boasystemet övertygar inte i hållbarhet.  

Pris: ca 2499

Lake MX 145 - X

 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiofyra med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!